Děkuji Vám za odpověď, já si myslím to samé. Ale zaskočila mě ta jistota paní účetní. Není možné dělat RZD třeba jen za měsíce, které jsem byla u stávajícího zaměstnavatele? A zbytek doložit potvrzením z ÚP? Podmínka poloviny by pak splněna byla. To už si asi ale vymýšlím, jak by to šlo.
Monika
Ne, takto to nefunguje. Paní účetní musí napravit svou chybu v nejbližší mzdě, jinak by vás o bonus připravila.
Jen upřesním, že jde o roční zdanitelný příjem. A to ještě ne všechny příjmy, které se zdaňují, do toho spadají - např. příjem z pronájmu se sice zdaňuje, ale do uvedené částky pro splnění nároku na bonus se tento příjem zahrnout nemůže. A příjem v podobě podpory z ÚP také ne, to není zdanitelný příjem.
Jak k tomu došlo, že Vám zvýhodnění na dítě účetní neuplatnila? Je to její chyba?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 10. 2020 10:39
Dobrý den,
jsem zaměstnanec a omylem jsem nedostala za září vyplacen daňový bonus. Paní účetní mě ujišťuje, že ho dostanu zpětně v únoru při RZD. Jsem zaměstnaná jen část roku, každý měsíc si vydělám více než polovinu minimální mzdy. Ale celkem za rok 2020 to nebude šestinásobek. To prý ale nevadí. Mám obavu, že to není pravda.
Děkuji všem za odpověď.