zálohová faktura je jen výzva k zaplacení nějaké částky, např. v účetnictví se o nich neúčtuje, takže může mít jakoukoliv formu,a DPH na ní nemá co dělat, v případě jejího zaplacení vystavujete daňový doklad k přijaté platbě, který už by měl mít všechny náležitosti dle ZDPH, pokud zákazník zálohu nezaplatí, je zálohová faktura jen "kus papíru" k ničemu...
Děkuji za vysvetleni pro zorientovani se ...takze pokud jsem dobre pochopila.
Pokud nabizim na webu moznost reklamy tak pokud si ji chce někdo objednat udělá si objednávku, tu musím nějak uchovat k případnému prokázání ze si firma objednala reklamu? a aby ji mohla začít využívat musí si nabít kredit, penezenku a na tu bych vystavovala tu zálohovou fakturu. A pak jen odecitala částku kterou uz reklamou vyčerpal.
V tom případě pro účely účetnictví ukládám jen tu vystavenou fakturu do které uvedu ze fakturuji za dobití kreditu na reklamni sluzby ?nebo rovnou typ te reklamy napriklad banner? Pod to uvedu do minusu tu zalohovou fakturu s ev.cislem zalohove faktury a to bude pak i VS pro fakturu-daň.doklad, takže asi bych ty zálohové faktury mela uchovávat? Faktura pak bude k uhrazeni O,-
Jen nahlas přemýšlím, jaky je rozdíl mezi objednavkou a zalohovou fakturou.
Potřebuji docílit toho, ze někdo musí uhradit částku předem aby se mu ta reklama zacla zobrazovat a po přijetí te částky mu vystavit fakturu. Tak pak nevím jestli fakturovat kredit nebo reklamu?
Jsem se sama do toho zapletla, čím víc nad tim dumám :-D Snad pochopíte mé myšlení :-D
Děkuji a prijemny večer,Verca
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 10. 2020 22:08
Dobrý vecer, spoustim web kde mam bohuzel pouze moznost vystavovat faktury a potřebuji vystavovat zalohove faktury a k nim tedy faktury-danove doklady. Muzu vyuzit nejaky web pro vystaveni zálohovych faktur a po zaplaceni zakaznikem k ni vystavit fakturu ze sveho systemu? Nebude to nicemu vadit?
Pokud zalohovou fakturu zakaznik neuhradi co s ni? Proste ji ignoruji a fskturu-danovy doklad k ni nevystavuju?
Pokud jsem platce dph, vystavuji zaloh. faktury s rozepsanym dph (jak pro platce tak neplatce dph)?
Moc dekuji za zadveceni...zatim jsem zalohovou fakturu nikdy nevystavovala.
Děkuji a pekny vecer
Verca