ano, ucetni mi volala, ze si mam pozadat o neplacené volno a zatim ze mi pise dovolenou...ze by to tedy bylo ono? ale ze by to bylo az ted se zpožděním?
Měla jste požádat o čerpání dovolené tak, aby navazovala na MD, aby dovolená nebyla krácená za zameškané dny na RD. Také jste si měla požádat o rodičovskou dovolenou, aby zaměstnavatel věděl, dokdy chcete být doma. Na RD máte nárok do 3 let věku dítěte. Rodičovská dovolená je volno u zaměstnavatele, nemá s rodičovským příspěvkem žádnou souvislost.
Ona nepsala, že nepožádala (aspoň jsem takové info od ní nenašla). Ona psala, že se její žádost ztratila, sice o nějaké žádosti psala v souvislosti s RP, ale kdoví, o jaké žádosti vůbec mluví, lidi říkají rodičák všemu. Setkávám se s tím, že účetní před koncem MD odesílá předtištěnou žádost o čerpání řádné dovolené a o čerpání rodičovské dovolené zaměstnankyni domů. Takže to může být tak, že mluví o této žádosti, kterou odeslala zpět do zaměstnání, tam se ztratila a pak zase našla, takže jí účetní doplácí tu vybíranou dovolenou.
pro upřesnění - ztratila se má žádost o rodičovský příspěvek na ÚP- žádala jsem v 6/20, aby mi to po skončení PPM rovnou navazovalo. Až , když mi nepřišly už žádné peníze jsem volala na ÚP proč a sdělili mi, že jsem žádost nepodala. Takže v 8/2020 jsem tam šla osobně znovu požádat ( tehdy mi paní i řekla, že UŽ našli i tu mou původní z 6/20).
ano, nase mzdovka mi poslala co mam podepsat.... "žádám tímto o umozneni vybrat si nevycerpanou dovolenou a nasledne neplacené volna z důvodu péče o dítě, a to od 20.7.2020, kdy mi konci narok na PPM. soucasne sdělují, že rodičovskou dovolenou bych ukoncila k 30.6.23.". tohle jsem podepsala u zaměstnavatele. děkuji
No konečně jste napsala trošku osvětlující info. Takto sestavená žádost je sice nesmysl, ale vypadá to, že mzdovka to zpracovala tak, že po ukončení MD Vám dala čerpání řádné dovolené, na kterou Vám vznikl nárok (jestli ji spočítala dobře, to nevím). Tak to budou ty peníze, které Vám chodí od zaměstnavatele. A po vyčerpání řádné dovolené Vám určitě zadala čerpání rodičovské dovolené (ne neplacené volno). Ten konec rodičovské dovolené, tj. kdy chcete návrat do práce po rodičovské, jste si měla určit sama. Nejdéle může trvat rodičovská dovolená do 3. narozenin dítěte. Kdy bude mít dítě 3 roky?
Jestli dítěti budou 3 roky v únoru a vy jste požádala o neplacené volno do 30.6., záleží, na čí problém se ptáte. Pokud zaměstnavatel zrušil nebo teprve zruší vaše pracovní místo, po skončení RD vám může výpověď a výpovědní doba uplyne v době neplaceného volna=zaměstnavatel ušetří.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 11. 2020 11:02
Dobrý den, prosím, nevíte co mi chodí za peníze od zaměstnavatele? Pracuji jako učitelka na SŚ, na PPM jsem na2020 a v únoru jsem porodila, následně jsem přešla na RP , ale až od 8/20, protože se ztratila moje žádost. A z práce mi přišly peníze na účet v 8/20, 9/20 a teď i za září v 10/20. Boužel v poznámce je uveden vždy jen měsíc a rok, předpokládám že při přechodu na RP mi proplatili dovolenou nevybranou, ale teď v 10/20 už netuším....mzdová je externí a není možne ji nyní sehnat, poradíte mi? děkuji