Nástup do práce 1.1. nebo 4. 1.

• (neregistrovaný)

3. 11. 2020 7:45

Dobrý den,
    prosím, najde se tady dobrá duše, která mi vysvětlí, jak je to s nástupem do zaměstnání od 1.1.?
    Od ledna chceme zaměstnat paní na úklid. Do 31.12.2020 bude pracovat u současného zaměstnavatele a od 1.1.2021 by mohla nastoupit k nám. Ale není mi moc jasné, jak je s tím svátkem. Ona by práci začala vykonávat až v pondělí 4.1., může mít smlouvu od 1.1.? A co přihlášky na ZP a OSSZ, taky od 1.1. nebo až 4.1.? Já si myslím, že nejlepší by bylo napsat smlouvu až od 4.1., ale to by zase neměla celý leden a tím pádem by měla kratší dovolenou, nebo ne?
    Ještě dodám, že zaměstnanci jsou odměňováni měsíční mzdou, která se za svátky nekrátí.

Může mi prosím někdo vysvětlit, jak by to tedy bylo, kdybychom napsali smlouvu od 1.1., s přihláškami a vlastně i s ELDP (myslím tím datumy). Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 11. 2020 8:03

Jasná (neregistrovaný)

Pokud by nastoupila 4. 1. tak dovolená by nebyla kratší, protože od 1.1.2021 se bude ŘD počítat jinak, bude záležet na počtu odpracovaných hodin. Pokud ji zaměstnáte od 1.1.2021, pak ji musíte za tento den zaplatit svátek, přihlášky na OSSZ a ZP by byly k datu 1.1.2021, taktéž ELDP.

• 3. 11. 2020 8:27

j. (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. To s tou dovolenou si musím dostudovat, vím, že budou změny, ale pořád mám něco důležitějšího na práci, tak to odkládám... S tím nástupem jsem si nebyla jistá, jestli se na OSSZ nemusí nahlásit den, kdy začala vykonávat práci, tj. 4.1., i když smlouva bude od 1.1.
      Ještě jednou děkuji.

• 3. 11. 2020 8:52

Jasná (neregistrovaný)

Není zač, pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).