To jsou ale elektronické tiskopisy, u těch je mi vše jasné. Když ale po mně zaměstnanec žádá tiskopis na vyplnění, tak musím asi nejsdříve do elektronického vypnit: nová žádost a vygenerovat číslo? Pak mě to pustí k tisku i když nebude vyplněn? Děkuji
Proč by měla mzdová účetní generovat a někam si zapisovat číslo žádosti OČR zaměstnance?
Z e-Portálu ČSSZ - Žádost o ošetřovné při péči o dítě za kalendářní měsíc, ve kterém bylo uzavřeno výchovné zařízení (škola) či jeho část:
Tiskopis vyplňuje žadatel o dávku – pečující osoba. Je připraven jako předepsaný tiskopis k uplatnění nároku na ošetřovné v souvislosti s mimořádnými opatřeními při epidemii, které byly přijaty ve školním v roce 2020/2021. ...
Pečující osoba předkládá tiskopis svému zaměstnavateli, ...
Ne všichni zaměstnanci mají možnost vytisknout si formulář sami, pokud mě někdo kontaktuje, abych mu s tím pomohla, nemám problém. Nebo nevím, jak to bylo myšleno. Tím že si číslo sama zapíšu, předejdu tomu, že příští měsíc budu hledat, pod jakým číslem bylo očr započato. Samozřejmě je možné odkázat zaměstnance na stránky cssz, ať si poradí, jak umí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 11. 2020 13:37
Dobrý den.
Zaměstnanec bude žádat o OČR. Musí být vyplněn interaktivní formuláze stránek ČSSZ
nebo stačí tiskopis vytisknout, ručně vyplnit a naskenovat? Tuto žádost odesílá přes schránku zaměstnavatel?
Děkuji