Pokud je firma v insolvenci, tak má insolvenčního správce, s kterým budete jednat. Podle názvu firmy a IČO si ho na internetu najdete.
Je zvláštní, že jste se o insolvenci dozvěděla až teď. S někým jste přece projednávala první RD, žádost o druhou PPM, druhou RD. Měla jste první PPM na jedno dítě? Jak dlouho? Kdy jsou druhému dítěti 3 roky? V únoru 2021? Píšete, že už 3 roky "rodičáku" uplynuly.
Na OSSZ by vám zjistili, jestli a kdy vás firma odhlásila. Původní zaměstnavatel by vám měl vystavit Potvrzení o zaměstnání v tento den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 11. 2020 22:03
Dobry den, informovaly byste me ohledne me situace na co mam narok a co delat?
V roce 2015 jsem v cervnu nastoupila do jedne firmy a v dubnu 2016 jsem nastoupila na materskou, ktera mi koncila v lednu 2017. Z te jsem nastoupila na rodicovsky prispevek. Po narozeni prvniho ditete jsem cekala druhe dite a na rodicovske dovolene jsem do unora 2021. Byla jsem ve firme, kde jsem pred tim pracovala a optala jsem se zda se muzu vratit do prace nebo ne, jelikoz uplynuly 3 roky rodicaku. Bylo mi receno, ze firma jiz neexistuje a to uz nekolik let. Je v insolvenci a tato firma je nova a nebrebrala prava a povinnosti te puvodni firmy, vlastnikem je jeho dcera a sproste me vyhodily. Co jsem si vubec o sobe myslela, ze se mnou nemaji nic spolecneho. Firma tedy jiz nekolik let v insolvenci, nejspis chvily po mem odchodu na materskou a ja nedostala zadnou vypoved ani dopis, ze firma jiz nefunguje. Od rijna tohoto roku jsem nastoupila uplne do nove prace a tam mi prave bylo receno, ze jsem stale zamestnanec one firmy a potrebuji jejich vypoved. Zamestnana jsem byla na dobu neurcitou.A ja ted nevim na koho se obratit, kdo mi da vypoved, kdyz firmu ma insolvence, zda dostanu odstupne a od koho a zda mam vubec narok.