1. poplatek není skrytý ve smlouvě. upozornění na poplatek je naprosto zřetelně uveden hned pod políčkem kde se registrujete, normálním písmem, ne žádným miniaturním.
"Odesláním poptávky učiníte registraci, která je zpoplatněna a souhlasíte se zpracováním osobních údajů a se zněním smluvních podmínek."
a ve smlouvě je TUČNĚ zvýrazněn.
"Registrační poplatek, který není odměnou, ale poplatkem činí 5.000,-Kč je splatný do 90 dnů od data registrace do systému www.vyhledani-pronajmu.cz. "
2. co studujete, když si neumíte ani přečíst smluvní podmínky a bezhlavě se registrujete?
já to nadějně nevidím.
taky mě to napadlo, jako u většiny dotazů s odkazy na www.
protože nepředpokládám, že chudý "student" by se choval jako nevzdělané malé dítě, a po zřetelném upozornění na poplatek (jen na úvodní straně je upozornění na poplatek 5 000 minimálně 3x) registroval své osobní údaje.
a samotná společnost?
na mě osobně spíš působí jako shromažďovatel osobních údajů, protože nevím, kdo by dal 5000 za to, že mu tři měsíce budou posílat nabídky RK, aby poté zaplatil poplatky RK?
Pokaždé, když v rámci nějakého sdělení zazní údaj o konkrétní firmě (odkaz atd). a přitom by smysl toho sdělení zůstal zachován i bez toho, čuju reklamu.
Kolikrát zaznělo na ČT T.chtle M.chtle a přitom stačilo uvést "v jedné hospodě". O té prodejně s pidilahvičkami užnevímčeho za několik set Kč ani nemluvím.
Proč nezašli za mnou, já bych tak procítěně bečel, jak mi přibylo práce, akorát mi jí uzavření klienti nemají z čeho zaplatit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 11. 2020 10:32
Dobrý den, dnes ráno mi přišel email ve kterém se píše, že bych měl uhradit 5000kc za pouhou registraci na webu http://www.vyhledani-pronajmu.cz/
Částka mi přijde absurdní jelikož jsem službu ani nevyužil a poplatek byl skrytý ve smlouvě. Jsem chudý student a momentálni situace mi neumožňuje zaplatit požadovanou částku. Dá se proti tomu nějak bránit?