Prosím paní alli zda bych to tímto způsobem mohla udělat......... Děkuji.
A mohla bych to zboží u první faktury naskladnit pouze v nákupní ceně zboží, bez rozpočítané dopravy? (neseděla by mi ale částka u příjemky s fakturou)
Tudíž bych pak už tu dobropisovanou dopravu nemusela zase rozpočítávat (ponižovat) v příjemce zboží podle jednotlivých kusů?
Potřebuji se ujistit. Prosím paní alli zda bych to tímto způsobem mohla udělat......... Děkuji.
A mohla bych to zboží u první faktury naskladnit pouze v nákupní ceně zboží, bez rozpočítané dopravy? (neseděla by mi ale částka u příjemky s fakturou)
Tudíž bych pak už tu dobropisovanou dopravu nemusela zase rozpočítávat (ponižovat) v příjemce zboží podle jednotlivých kusů?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 11. 2020 7:49
Dobrý den, jsem plátce DPH, OSVČ vedu daňovou evidenci, nakupuji zboží ze EU, obdržela jsem fakturu . na faktuře je uvedena cena za zboží a cena za dopravu bez dph, udělám samovyměření a uvedu na ř.č. 3 a 43 v přiznání DPH. Cenu dopravy rozpočítám do ceny zboží.
Teď jsme ale obdrželi dobropis na dopravu (účtovali ji omylem, jeli jsme si pro zboží sami), udělám samovyměření , ale nevím v jakém řádku v přiznání DPH tu dopravu uvést?