V Heliosu je to obdobné. IT vývojáři by si měli nechat vysvětlit, že ne všechno co je "moderní" je zároveň praktické. Svého času se např. na internetu objevilo tvrzení, že vývoj spěje k dotykovému ovládání přes monitor počítačů a všech programů - myslím že málokdo si toto dokáže představit při práci s účetním programem.
Moc díky za reakci. Takže v Heliosu taky kalendář? Já znám z minulého zaměstnání Pohodu a tam to byla "pohoda" :-) Ráda bych se k ní vrátila, ale měnit místo kvůli systému, když máme super kolektiv, se mi nechce. Tak se snažím trochu tlačit, aby ten systém byl uživatelsky příjemný, už nám kvůli němu odešlo několik účetních a vedení to bohužel nechce vidět a pochopit.
To jste moji odpověď pochopila opačně, myslela jsem obdobně jako v reakci na dotaz, to znamená kalendář i přímé zadání. Pro případný návrat k Heliosu ještě jednu informaci - jsou větší změny, které zatím neznám, budeme na nový systém přecházet až v průběhu jara 2021. Doporučuji raději si něco o novinkách zjistit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 11. 2020 12:32
Dobrý den, mám takový dotaz trochu mimo účetnictví... Ale budu moc vděčná za odpovědi. Zajímalo by mě, jakým způsobem zadáváte datumy do vašich účetních systémů? U nás je možnost pouze přes kalendář, datum nejde vyplnit přímo vypsáním. Starý systém uměl obě možnosti, nový přímé vyplnění neumožňuje. S kolegyněmi se shodneme v tom, že je to nepohodlné, chtěly jsme změnu - nový systém je teprve ve vývoji, ale náše argumenty - rychlost a přesnost zadávání neprošly, prý všechnny moderní systémy mají zadávání datumů přes kalendář. Jak je to u vás? Děkuji. Jana