Z hlediska GDPR není žádný problém, když budete oslovovat firmy, neboť GDPR se týká ochrany osobních údajů fyzických osob. V uvedeném případě se spíše jedná o problém rozesílání nevyžádané elektronické reklamy. Proto doporučuji seznámit se se zákonem č. 480/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů, zvláště s § 7.
Proto jsem uvedl oslovovat firmy, např. info@vodnipumpy.cz, zasobovaní@drevoplast@sz. V případě, že bude psát na e-mailové adresy, které obsahují osobní údaje, neoslovuje firmu, ale zástupce firmy, příp. majitele.
trapná snaha. nebylo by lepší napsat, že jste se sekl?
takže myslíte, že firma Novák Josef nemá v e-mailu jméno firmy, tj. jméno daného podnikatele zapsaného v OR?
a když na ten mejl napíšete, oslovujete zástupce firmy, tj. Pepu Nováka a přitom neoslovujete osobu Pepu Nováka? vy jste snad vymyšlenej:-)
Nejedná se o trapnou snahu, jak se domníváte, ale o skutečnost. Je třeba rozlišovat, kdy oslovujete firmu, a kdy fyzickou osobu. Když jsem byl na jednom semináři k GDPR, tak se tam tohle řešilo asi dvacet minut. Oni věci nejsou tak jednoduché, jak se na první pohled zdají.
Takže informace JUDr. Žůrka, ředitele odboru dozoru Úřadu pro ochranu osobních údajů mají váhu "jako by to vyšlo v Blesku". Děkuji za informaci. Já blbec jsem se dodnes jimi řídil. Teď už se budu řídi jen informacemi xy, neboť ty jsou kvalitní. Ještě jednou děkuji za upozornění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 11. 2020 15:02
Dobrý den, prosim jak je to s GDPR? Mohu oslovit emailem nove firmy s nabidkou prezentace jejich obchodu? Je-,li mozne odeslat jeden email co by mel obsahovat aby splnoval první osloveni? Nevim jak jibak.oslovit firmy, kdyz be emailen aby to splňovalo GDPR. Děkuji Veronika