Jak máte odvedeno správně, když jste měla ZP odvést z minimální výše 2826,-Kč a odvedla jste z 2377,-Kč? Tak to máte špatně, to je vaše chyba. Pokud už máte hotové výplaty a udělané odvody, tak musíte přepočítat a doplatit, poslat opravný přehled. Je to chyba účetní, doplatek bych požadovala uhradit od ní.
Paní Jasná, myslím, že jste se nepřeklikla a výpočet jste provedla správně.... akorát jste 8 ve výpočtu "přečetla" a napsala jako nulu. Stalo se mě jednou při výpočtu průměrného výdělku a po delší době vymýšlení, kde jsem udělala v postupu výpočtu chybu, mě napadlo, že jsem to jen špatně z displeje přečetla. Tak si teď dávám pozor. Určitě jste počítala správně. Zdravím Lindnerová
Zdravím, já jsem původní dotaz pochopil tak, že tazateli jde právě o zaměstnance a dobu v říjnu po skončení PP. Za tuto dobu sám za sebe doplácet nemusí (kde jsou ty časy, kdy se doplácel každý den, jen ta vzpomínka bolí ...). K minimálnímu VZ za 1-6.10. není co dodat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 11. 2020 7:48
Dobrý den, prosím Vás, musí zaměstnanec doplatit ZP a SP, když skončil PP 6.10.2020 a nikde nepracuje ani není na ÚP po zbytek října? Děkuji Hana