Dobrý večer, jsem už opravdu zoufalá. Nevím, kde to vyčíst.
U kompenzačního bonusu pro společníky malých s.r.o., podle čeho se dělá test příjmů? Přeci jako společník nemusím mít vyplácen zisk měsíčně a jsem zaměstnána v tomto s.r.o. jako provozní. Tzn. že na kompenzační bonus nárok nemám? Když jsem v rozhodném období pobírala z této s.r.o. mzdu a jsme ze zákona zavření?
Důvodová zpráva Návrhu zákona o kompenzačním bonusu v souvislosti se zákazem nebo omezením podnikatelské činnosti v souvislosti s výskytem koronaviru SARS CoV-2
II. Zvláštní část, k § 6
Rozhodující jsou příjmy SRO ze zakázané činnosti vynásobené výší podílu příslušného společníka na SRO. Podíl těchto příjmů se za rozhodné období 06 až 09/2020 porovná s příjmy společníka podle § 6, 7 a 9 zákona o daních z příjmů a je-li tento podíl příjmů vyšší, tak nárok na bonus může vzniknout
12. 11. 2020 16:16
Dobrý večer, jsem už opravdu zoufalá. Nevím, kde to vyčíst.
U kompenzačního bonusu pro společníky malých s.r.o., podle čeho se dělá test příjmů? Přeci jako společník nemusím mít vyplácen zisk měsíčně a jsem zaměstnána v tomto s.r.o. jako provozní. Tzn. že na kompenzační bonus nárok nemám? Když jsem v rozhodném období pobírala z této s.r.o. mzdu a jsme ze zákona zavření?
Děkuji