Dvě neschopenky

• (neregistrovaný)

14. 11. 2020 16:45

Dobrý den,
    prosím o radu. Zaměstnanci byla nařízena karantena kvůli kontaktu s nakaženou osobou 6.11. Doktorka vystavila e-neschopenku od tohoto dne. 12. 11. byl pozitivně testován. Výsledky 13.11. a doktorka vystavila druhou e-neschopenku s novým číslem, aniž by předešlou ukončila. Tudíž nyní jsou na nej vedeny dvě neschopenky. Překvapuje me, ze to vůbec je technicky možné, ale chápu to správně, ze je to chyba!? A měla skutečně vystavit druhou od data testování, ale předešlou ukončit, nebo měla trvat ta předešlá?
    Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 11. 2020 10:11

oms (neregistrovaný)

A neopravila ji jen s tím, že už od pozitivního testu není v karanténě, ale je již jen klasicky nemocen? Taky se mi dostalo už i tohoto výkladu.

• 16. 11. 2020 11:49

maru (neregistrovaný)

Dobrý den,
      děkuji za odpověď. No, když se ale podívám na e-portál CSSZ, tak jsou pod jeho RČ otevřené dvě neschopenky. Asi bych ji měla zavolat a zeptat se, ze? Chtěla jsem jen vědět, jestli není nějaký speciální režim, o kterém nevím....

• 16. 11. 2020 11:57

. (neregistrovaný)

Zákon č. 187/2006 Sb. o nemocenském pojištění
      Souběh nároků na výplatu dávek
      § 48
      (2) Vznikne-li z jednoho pojištění nárok na výplatu nemocenského z důvodu dočasné pracovní neschopnosti v době, kdy pojištěnci trvá nárok na výplatu nemocenského z důvodu karantény, vyplácí se nemocenské z důvodu dočasné pracovní neschopnosti až po ukončení podpůrčí doby u nemocenského z důvodu karantény; to platí i naopak.

• 18. 11. 2020 9:23

oms (neregistrovaný)

Tak mě bylo dnes lékařem řečeno, že pokud má zaměstnanec vystavenou klasickou nemocenskou a po pár dnech pozitivní test, tak se to nebere jako karanténa, ale pouze jako izolace, takže zůstává v platnosti klasická nemocenská.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).