Co jim dodáte za doklady do 31.12..2020, to zpracují. Pak ani ťuk. Takže ani zpracování mezd za 12/2020. Zpracování účetních dokladů, předaných po 31.12.2020 také ne. Dokladové inventura, také ne - už jen z toho důvodu, že plno dokladů dojde po 31.12.2020 a tak dokladova inventura zpracovana 31.12.2020 dle stavu dluhu k dánemu datu by byla vlastně o ničem.
Už máte nasmlouvanou další firmu na zpracování ucetnictvi? Pokud ano, je seznámena se současným stavem? S tím, že bude muset zpracovat minimálně 12/2020 + dokladove inventury + účetní závěrku?
PS. Proč byla ukončena spolupráce se současnou účetní firmou? ,.
Jde o princip, slušnost by mi nedovolila, abych to neudělala - dodělat řádně rok a domluvit se na předání ... ale lidé jsou různé, když se řekne do 31.12. tak by se to dalo pochopit tak, že 31.12. pošle účetní zálohu, nebo konečné stavy k datu a tím to končí... je to o domluvě!!
OT. A co když klient na veškeré "domluvy" z vysoka kašle, podklady k DPH posílá 24. večer nebo ráno 25. následujícího měsíce atd. Prostě si domluvili konec spolupráce k datu 31.12.2020 - že to firma nedomyslela do konce, není problémem účetní firmy. Kdo ví, jak to vlastně v tomto případě je. Ve většině případů se pak jen člověk dozví, ze problémy jsou dlouhodobě a že např. firma už pár měsíců neplatí za poskytnuté služby faktury. Vám by se chtělo dělat v rámci "slušnosti"" v takovém případě zcela zadarmo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 11. 2020 13:37
Dobrý den,
moc prosím o radu, do konce roku mi spravuje účetnictví jedna firma, dohodli jsme se na ukončení spolupráce k 31.12.2020 - je prosím tato firma povinna dodělat účetní závěrku za rok 2020? Ve smlouvě to není výslovně uvedeno a oni mi tvrdí, že to jejich povinnost není, že jejich práce končí ke dni 31.12.
Děkuji za odpověď, hezký den.