časovou dobu? převzetí bytu potrvá tak dlouho, dokud nebude převzat. nevím, kde developer vzal hodinu, já při koupi auta strávím vždy minimálně hodinu, někdy i více.
pokud developer nedovolí přítomnost vašeho konzultanta a dokonce limituje převzetí hodinou, něco je špatně. byt je celoživotní investice většinou, a osobně bych se nenechala dotlačit do rychlého převzetí.
jo to můj prodejce vždy i přes mé naléhání, že spěchám, vždy trvá na tom, že se mnou vše řádně projde, předvede, včetně jízdy. a to nemusí sundávat mašli, ani říkat, na co to jezdí :-)
jak developer pozná, že je to konzultant ?
Třeba je to můj bratr, který je chytřejší než já, a třeba tam bude bydlet se mnou,
proto se hodně ptá.
Nebo je to můj přítel - to je dnes moderní.
A prohlídka bude tak dlouho, dokud developer nezodpoví všechny otázky a vše nevysvětlí.
Také by se měly kontrolovat společné prostory, jestli tam nejsou závady.
Třeba hlavní uzávěry na stoupačkách, technologie v podzemních garážích , apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 11. 2020 22:06
Hezký den přeji.S manželkou kupujeme byt od developera.Jedná se o novostavbu která je ve výstavbě.Chtěl bych se zeptat jestli máme právo si při převzetí bytu dovézt si svojeho inspektora a jestli je developer povinen ho s náma pustit do bytu na inspekci.A za druhé jakou časovou dobu máme ze zákona na převzetí bytu?protože developer říká že maximálně 1hodinu a možná 1,5hodiny což nemusíme vše stihnout zkontrolovat.Děkuji mockrát za odpověd