Účetní nemá ucelenou praxi

• (neregistrovaný)

22. 11. 2020 10:10

Dobrý den, v minulosti bylo pár dotazů na toto téma. Před rokem a půl jsem dělala fakturantku. Po roce a půl jsem se posunula na samostatnou, provozní, senior účetní. Zkrátka díky své nadřízené získala praxi od účtování prvotních dokladů, přes DPH a KH až po inventury účtů. Bohužel na vedení samostatného účetnictví to nestačí, nezvládnu ještě sama zavřít rok. Naši firmu nuceně zabrali a moje "vyučování" tedy skončilo. Účetnictví mě baví, jenže stále narážím na firmy, kde se dělá kupa nesmyslů a věci jako kontrola DPH na účetnictví nebo zmíněné inventury jsou cosi, o čem nadřízení asi nikdy neslyšeli (alespoň se tak tváří). Jsem v práci jen proto, abych měla na složenky (sama s malým děckem), ale obávám se, že tady za chvíli zblbnu. Moje bývalá šéfová by v mém "školení" pokračovala ráda, zná celý účetní proces, bohužel není žádná firma, ani klient, se kterými by měla uzavřenou spolupráci. Obě hledáme už měsíc... výsledek žádný. Úvod je delší, dotaz bude kratší. Najde se přímo zde někdo, komu nejde jen o rychlý prachy? Kdo si do svého pracovního týmu dokáže vzít buď jednu účetní nehotovou, s chutí se učit a výsledky svého snažení promítat do efektivního chodu firmy? Nebo kdo by radši účetní 2, kde nedostatek pracovního elánu (mé bývalé nadřízené je přes 50, nemyslím si, že by někdo očekával, že takto zkušený člověk bude mít pracovní výdrž jako 20) u jedné bude vyvážen svatým nadšením u druhé a navíc zde bude jistota, že know how bude přenášeno z jedné na druhou? Upřímně, to co jsem zažila na jistých účetních portálech, ať už se jednalo o nabídky nebo poptávky, je hrůza. A nemyslím si, že je to způsobeno pouze dobou... děkuji za odpověď. stujova.olina@cen­trum.cz

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).