Tak už jsem si ověřila na OSSZ, že je to tak správně. Přestože ošetřovné začalo až v listopadu, tak pojistná událost začala 14.10. tím, že se uzavřely školy, proto je rozhodné období říjen 2019 - září 2020. Uvádím to pro ty, kdo mají stejný případ, aby to měli rozhodné období stanovené správně.
Dobrý den paní Jasná,
prosím Vás a když zaměstnankyně čerpala ošetřovné od 9.11.2020 do 20.11.2020, tj. v období přerušení provozu MŠ ze závažných organizačních důvodů v přímé souvislosti s onemocněním COVID-19, tak pojistná událost začala až 9.11.2020 a rozhodné období je listopad 2019 - říjen 2020.
Děkuji za odpověď
Paní Jasná, děkuji za informaci. Tohle by mne vůbec nenapadlo. Mám paní s ošetřovným 9 dní v říjnu, pak byla do konce října v práci. Teď tu mám novou její žádost o ošetřovné za 1. až 17.11. a už jsem se chystala psát novou přílohu s rozhodným obdobím do října. A lámala jsem si hlavu nad tím, pro ta žádost má stejné číslo, jako ta v říjnu. Tak tohle je ono. Když je člověk zvyklý na klasické ošetřovné, tak nad tím přemýšlí jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 11. 2020 9:57
Děvčata, je správně, když matka z důvodu uzavření školy čerpala ošetřovné ve dnech 3.11. - 17.11., tak rozhodné období bude říjen 2019 - září 2020? Děkuji za vaše rady.