Pořadí se řídí datem doručení PRVNÍMU plátci. Takže pořádně musíte pročíst jednotlivé exekuční příkazu, zjistit, zda jsou exekuce přednostní či nepřednostní a samozřejmě to pořadí. Pokud je tam napsáno rozhodné datum pro určení pořadí, tak to je datum doručení exekučního příkazu prvnímu plátci. Až to budete mít vše zjištěno, tak tu exekuce vypište a někdo vám již zkontroluje pořadí.
Z první třetiny se sráží podle pořadí, bez ohledu na to, jestli je exekuce přednostní nebo nepřednostní, z druhé třetiny srazíte první přednostní (celkově druhou). Předpokládám, že žádná exekuce není na výživné, když píšete, že vyživované osoby nemá. Pokud by vyšla částka zabavitelná bez omezení, připočítáte k třetině na přednostní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 11. 2020 10:14
Dobrý den, prosím o radu, zaměstnanci přišlo více exekucí, předností i nepředností Čistou mzdu měl 13.808. Srážka na kalkulačce justice mi vyšla 4.024. Mám ji celou zaslat na tu nejstarší / nenašla jsem na ni, zda je předností, ale zřejmě ne/ nebo ji nějak rozdělit ?
Jsem začáteční, návod je strašně složitý. Děkuji