já jako dcera budu mít nárok třeba jen na část vyplácení z bytu -
myslíte z bytu, který před lety (předpokládám, že více než třemi lety) babička darovala vnukovi?
proč by vás měl vyplácet? babiččina vůle byla darovat byt vnukovi, tak je jeho.
moc nechápu, že si stěžujete, že to bylo bez vašeho souhlasu. u nezletilých zkoumá soud, zda je to ve prospěch dítěte, což pokud nejde o ruinu, tak darování nemovitosti bývá.nedovedu si vůbec představit, že by matka nesouhlasila s tím, aby někdo jejímu dítěti daroval byt.
píšete, že jste žádala o vyřešení koupelny. taky nerozumím - byt je syna, tak se domnívám, že není vůbec vaše věc zasahovat do toho, co se má v bytu dělat.
nejde vám o peníze, ale chcete peníze :-( co chcete penězi kompenzovat? jakou vaši bezmocnost? vám někdo brání mamince pomoci, nakoupit jí, postarat se o ni?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 11. 2020 11:06
Dobrý den,jde o byt.Mam syna kterému moje máma darovala ještě v době kdy žil i její manžel .syn byl v té době nezletilí a poručníka mu dělal bývalý manžel,jenže nemohou najít darovací smlouvu ale v katastrů je zapsán.Muj dotaz zní jestli já jako dcera budu mít nárok třeba jen na část vyplácení z bytu.Byvaly manžel tvrdí že to bylo zakoupeno z jeho peněz,ale pravda to.meni protože ten byt byl zakoupen z peněz z prodeje domu po ke babičce na dědovi, kteri ji také převedli na mého nezletilého syna,ale.jelikoz byl v tu dobu nezletilí poručník byl můj bývalý manžel ale vše probíhalo bez mého souhlasu a ještě navíc má maminka.se dlouhodobě léčila a ani ji nepřizpůsobily byt jejím zdravotním problémům a několikrát jsem je zadala třeba o vyřešení koupelny a dalších úprav a odpovědi mi bylo mlčení nebo jen odpověď že zapomněli několikrát mi i plakala do telefonu nezajímají se vůbec o její zdravotní stav ,nenalupovali ji ani nepomáhali třeba s cestou k lékaři i přestože měli auto...jen bych se chtěla zeptat zda mám nějakou šanci a nebo je vše ztraceno....nejde mi ani tak o peníze ale spíše o spravedlnost a jestli můžu alespoň nějak kompenzovat to její utrpení na mou bezmocnost..děkuji za.odoved....za pár dní má probíhat notářské rizeni tak bych chtěla vědět jak postupovat děkuji