To jsou rady tady. Jde mi o to že pokud někdo zapříčiní že nemohu vykonávat svou práci,tak by měl škodu zaplatit a nemá žádné právo klást si podmínky za kterých mi ztrátu zaplatí. To je snad selský rozum.
ono kde nic není, ani čert nebere, takže škoda zaplatit v druhé vlně všem nepůjde, když se při první rozdávalo úplně všem. ale tady jde spíš o to, že KB se vyplácí proto, aby ti podnikatelé nezkrachovali a tu dobu nějak přežili, pokud je podnikatel v úpadku, tak to jaksi ztrácí smysl.
zkuste to i naopak - vašim věřitelům jste způsobila škodu vy za posvěcení státem, který vám umožnil ochranu před věřiteli a vy nemusíte splatit své dluhy. kdo tu škodu, kterou jste zapříčinila vy, uhradí věřitelům??
nehledě na to, že jako člověk v insolvenci jste zvolila místo jistoty příjmu ze zaměstnání v době pandemie podnikání jako kadeřnice - proč asi?
Tak za prvé , zaplatím 100% pohledávek jestli se do dvou měsíců znovu otevře. Za druhé po první vlně jsem dostala výpověď protože šál n kde jsem pracovala skončil. Tak co ještě někdo chytrý tady. A za třetí co je to tady za poradnu. Řada žádná a samej chytrák. Za třetí opakuji pokud mi někdo (znemožňuje vykonavat mou práci) tak ať mi za to dá náhradu. Nic složitého.
Asi jste si spletla stránky. Zde není poradna. Ale Diskuze o účetnictví.
Pokud potřebujete odbornou konzultaci v poradně, tak můžete jít např. na stránky podnikatel.cz / Poradny https://www.podnikatel.cz/poradna/
Nebo si přečíst "Dotazy a odpovědi" na stránkách Finanční správy či "Kompenzační bonus (podzim 2020) - nejčastější otázky a odpovědi" na stránkách Ministerstva financí ČR.
Na těchto dvou stránkách je cca 100 dotazů a odpovědí, je tam odpověď i na Váš dotaz.
Tak paní xy. Krásné jméno. Ta arogance z vás přímo tryská . Zřejmě mě nejste schopná pochopit. Přirovnala bych to k obchodu. Pokud po mně někdo něco chce tak za to musí něco dát. A ne že si někdo řekne nesmíte otevřít svůj salón, obchod, či jinou provozovnu ale nic za to nedat. Že nespnuji vymyšlenou podmínku. V tom případě se to dá vyložit tak že mně se zavírání netýká a mohu otevřít. Jako nechápu jak s tím někdo může souhlasit je to nesmysl a obrovský zásah do lidských práv. A to už nemluvím o financích. Navíc v první vlně žádné takové výjimky pro vyplácení nebyli takže kdo to mohl vědět. A zjistit to po měsíci je trošku pozdě na to nahradit měsíční tržby. To bych chtěla vidět tu brigádu v takové bych i zůstala pracovat na pořád. Chápete to už?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 11. 2020 16:41
Dobrý den. Jsem kadeřnice(OSVČ) jak víte od 22. října nesmím provozovat živnost a vydělávat peníze. Od roku 2017 jsem v insolvenci. Živnost jsem si otevřela v květnu letošního roku a do 30. června jsem byla zaměstnaná. Zažádala jsem si o kompenzační bonus pro OSVČ. Jestli chápu dobře pána co mi volal kvůli mé žádosti, tak zřejmě bonus nedostanu kvůli insolvenci. Můj dotaz tedy zní, zda mi bonus podle současné legislativy náleží a jestli ne. Zda si myslíte že bych uspěla se žalobou a náhradu škody či nějaké jiné žaloby. Děkuji Katka