Potvrzení zaměstnavatele pro účely posouzení nároku na podporu ÚP

• (neregistrovaný)

2. 12. 2020 10:30

Dobrý den, prosím o vysvětlení jak vypočítat údaj o výši průměrného měsíčního výdělku.
    Pracovní poměr skončil 19.11.2020 - uplynutí smlouvy na dobu určitou. Paní personální mně tvrdí, že údaj o výši průměrného výdělku bude z posledních třech výplat (za září, říjen, část listopadu). Na ÚP tvrdí, že z posledního uzavřeného čtvrtletí - tj. červenec, srpen, září. Žel v červenci a větší část srpna jsem byla na tzv. kurzarbajt, předtím od března na OČR z důvodu COVID. OČR tedy snížil průměr DVZ za druhé čtvrtletí, z toho pak byl vypočítaný kurzarbait ve třetím čtvrtletí, který také činil jen 70 % (červenec, větší část srpna).
    Prosím tedy o odpověď, ze kterých měsíců se uvádí údaj o výši průměrného výdělku a zda se nějak upravuje příjem, který byl značně snížený oproti standardnímu výdělku.
    Děkuji Gabriela Jirásková

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 12. 2020 10:46

Aion (neregistrovaný)

Pokud PP skončil 19.11.2020, pak průměrný výdělek bude zjišťován z 3. Q = červenec, srpen a září. Není-li v tomto Q odpracováno alespoň 21 dnů, bude se zjišťovat výdělek pravděpodobný.
      Náhrada mzdy se do výpočtu nezahrnuje.

• 2. 12. 2020 12:28

Gabriela (neregistrovaný)

Mám tomu rozumět tak, že po dobu náhrady mzdy se nezahrnuje ani příjem ani tato doba? Počítá se tedy pouze příjem za odpracovanou dobu (za srpen 5 dnů, v září 22 dnů)? Z toho se vypočítá průměr jak? Předpokládám, že se příjem za tuto dobu nebude dělit třemi měsíci.
      Děkuji Gabriela Jirásková

• 2. 12. 2020 16:31

Líba (neregistrovaný)

Vychází se z průměrné hodinové mzdy. Mohla by se dát vyčíst z říjnové nebo listopadové výplatní pásky (průměr na dovolenou). Měla by to být mzda za práci v III.Q děleno odpracovanými hodinami za těch 27 dnů.

Přečtěte si § 353 a 356. Kdybyste sem napsala částky a hodiny, někdo by vám to překontroloval. Důležité je, jakou máte týdenní pracovní dobu a jaké v prohlášení uplatňujete slevy v měsíci ukončení PP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).