Exekuce

• (neregistrovaný)

7. 12. 2020 13:43

Dobrý den, já mám problém s rozdělením nezabavitelné částky u dlužníka.
    Srážím nepřednostní exekuci a dlužník pobírá invalidní důchod, tzn. sám exekutor určil, kolik nezabavitelné použije ČSSZ jako první plátce a kolik my jako druhý plátce.
    Takto jsem srážela. Nyní přišla přednostní exekuce, která se bude srážet současně, ale rozdělení nezabavitelné je rozděleno úplně jinak. Ptala jsem se exekutora, co s tím a bylo mi odpovězeno, že neví !!, že to nechávají na účetních. ??
    Nevíte, kam se obrátit? Kdo určí, podle kterého předpisu rozdělit nezabavitelnou?
    Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 12. 2020 14:04

Líba (neregistrovaný)

Jak si s tím poradila ČSSZ? Třeba má s podobnými situacemi víc zkušeností. Já osobně bych pokračovala ve výpočtu podle pokynů prvního exekutora a druhého bych si nevšímala. Když neví, tak neví!

Můžete pro zajímavost napsat, jak oba exekutoři nezabavitelnou částku rozdělili?

• 7. 12. 2020 15:37

... (neregistrovaný)

Nerespektování jiného poměru pro druhou třetinu povede ke špatnému rozdělení druhé třetiny. Nejlepší by bylo, kdybyste použili stejný poměr pro všechny dluhy, ale v tom případě vaše koordinace s ČSSZ bude nezbytná.

• 8. 12. 2020 6:58

pavlína (neregistrovaný)

Rozdělení nezabavitelné - u první nepřednostní EXE - důchod povinného cca 7tis.Kč se vyplácí celý, protože nedosahuje ani celé nezabavitelné částky, druhý plátce - my - zaměstnavatel zohlední již ČSSZ ponechanou část příjmu, jako částečnou nezabavitelnou a dopočte zbylou část jako nezabavitelnou.
      Druhá přednostní EXE - zaměstnavatel odečte 100% jako nezabavitelnou z čisté mzdy a ČSSZ postihne srážkou celý důchod
      a teď si s tím mzdová účetní poraď

• 8. 12. 2020 9:05

Lenka Fu. (neregistrovaný)

Já mám podobnou situaci, zaměstnanec ID má 1 exekuci nepřednostní a 1 přednostní druhou v pořadí, srážím obě. Požádala jsem si o určení uplatnění nezabavitelné částky exekutora prvního v pořadí a až potom jsem požádala o totéž toho druhého - s tím, že navrhuji určit uplatnění nezabavitelné částky stejným způsobem jako u exekuce, která je první v pořadí. Tento exekutor toto přijal a určil mi rozdělení stejné. Sice musím exekuci zadávat ručně, protože mi program neumožní krátit nezabavitelnou částku, ale dělat každou exekuci jinak by byla hrůza.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).