Dobrý den mě by zajímalo
. Podala jsem si žádost o důchod
Inv. 2.9 2020 Byl mi přiznán od 23 9.2020
Do teť mi nepřišel žádný výměr dostanu taky ten příspěvek 5000 Kč. Volala jsem do Prahy že už nemáme peníze a s čeho žít s dětma ale nedá se tam vůbec dovolat? Co mám dělat ať zjistím někde svou situaci. Děkuji za Odpověď
vědma nejsem, předpokládám, že píše pravdu, a důchod jí byl přiznán. tak to aspoň píše. ale pokud je tak zmatená, že ani neví, jestli jí důchod byl přiznán nebo ještě ne...
píše taky, že volala do prahy, že nemají peníze a nemají z čeho žít, hned na to že se tam nedá dovolat... a pak babo raď.
My jsme byli skoro 4 měsíce bez peněz. Tak trvá důchod než ho socialni zabezpečení schváli a žádnou zálohu manžel nedostal.Dvakrát si o zálohu žádal a neúspeš ě.Nebýt brigády tak ani na nájem nemáme.Museli nám pomáhat děti a panimáma a má kamarádka a zato jsme jim vděčny.Strašny. ?V této republice, peníze se cpou nemakačenkám,.hlavně romům.Manžel má odřito 47.roků a dostál ani né 10 000kč, ať jdou do prdele papaláši
je to sice OT, ale synovci zemřel náhle otec loni v červnu. končil střední školu. takže mu stopli v červnu sirotčí po matce dokud nedonese potvrzení z VŠ že je dál student - to dostal až v půlce září, dřív to vš nevydala. a až do listopadu, než mu přiklepli sirotčí po otci, byl úplně bez jakýchkoliv příjmů a nikoho nezajímalo, že nemá co jíst a jak platit inkaso, protože UŽ mu bylo 18. na dávky nárok neměl, neb se počítaly z období, kdy ještě otec žil a měl výplatu a kdy synovec pobíral sirotčí po matce. otcův účet, z kterého chodily platby inkasa a kde peníze byly samozřejmě zablokovali do vyřízení dědictví (synovec byl jediný dědic). tomu říkám prekérní situace.
mimochodem do té doby jsem netušila, že když dítěti zemřou oba rodiče, tak sirotčí bere jen po jednom :-(
no napsala jsem to blbě. já to nezkoumala podrobně, ale synovci "sebrali" důchod po matce (pobíral ho čtyři roky, - dělalo to cca 6OOO) a nově mu dali důchod po otci (pobíral ID plus měl dvě zaměstnání), 10000. po dotazu mu bylo sděleno, že pobírá sirotčí po obou, jen mu ten "matčin" zkrátili o cca 5000, protože ten "nižší" se prý musel přepočítat.
takže oficiálně bere po obou, ale dohromady to vydá jak po jednom.
Ano, je strašné, že se mezi námi lidmi vyskytují vymaštěná, egocentrická hovada bez mozku a schopnosti soucítit co nejsou s to pochopit, že někteří lidé žijí z ruky do huby a nemají z jakýchkoliv důvodů možnost ušetřit. natož na tři měsíce dopředu. Nevhodný a hloupý příspěvek, zřejmě hodný svého autora.
nezlobte se na mě, ale pokud někdo ví, že jde do důchodu, navíc má i rodinu, tak by na to měl myslet a na těch pár týdnů mít zajištění. ano, žijí rodiny z ruky do huby, ale pokud někdo napíše, že někdo 47 let pracoval a nemá ani kačku našetřenou na těch opravdu pár týdnů, tak mě napadá to stejné jako TN.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 12. 2020 9:09
Dobrý den mám prosbu umřel mi tchán a po jeho pohřbu přišla složenka na rouškovné 5000,- má na rouškovné nárok pozůstalá vdova nebo to musíme vrátit děkuji a přeji hezký den