To přece není možné, aby lékař nemohl opravit dodatečně, nebo mi dát podepsaný papír, že se opravdu jednalo o karanténu, jednoznačně to tam zapomněl uvést, tady jsem taky četla na diskuzích, že někde to je uvedené a někdo zapomene. Je nefér, abychom kvůli jeho chybě přišli o peníze. Každopádně Vám děkuji za rady, zkusím zavolat na mpsv, třeba se něco dozvím.
Hezký den.
Nechci malovat čerta na zeď, ale já Vám taky do mailu napíši, co budete potřebovat. Minimálně bych paní na sociálce požádala, aby Vám tohle potvrzení poslala datovkou jako úřední dokument a ten bych přiložila k neschopence. Těžko se pak budete dohadovat s kontrolou z ÚP, až přijdou na kontrolu čerpání Antiviru - že to bylo v dobré víře. Držím palce.
Zaměstnanec má vystavenu PN, ve které není uvedeno v profesi KARANTÉNA. Dle jeho sdělení je pozitivní na covid - tzn. měl by být v izolaci. Antivirus A leze čerpat dle podkladů na MPSV i na izolaci ("Za karanténu je taktéž považováno:•izolace podle § 2 odst. 6 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, ve znění pozdějších předpisů, a to na základě § 347 odst. 4 ZP). Ptám se tedy na to, jakým způsobem prokáži izolaci zaměstnance pro příspěvky z Antiviru A....
Možná, že zaměstnanec dostal od svého lékaře uloženou povinnou izolaci - ale zda ji obdržel i písemně, na to Vám může odpovědět pouze zaměstnanec. A také zda v případě, že ji obdržel písemně, bude ochoten tento dokument předat zaměstnavateli.
Jedno od lékaře mailem zaslané uložení izolace mám nyní před sebou, cca následující text:
"Izolace Covid-19
V návaznosti na Vaše obtíže Vám ukládám povinnou izolaci:
Pravidla izolace:..."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 12. 2020 14:41
Dobrý den,
prosím Vás pěkně, odkud zjistím, že byl zaměstnanec opravdu na karanténě, když to na oznámení o vzniku DPN není napsáno?
Děkuji.