Tak to je průšvih. Výplatu předělat, přepočítat. Místo ošetřovného se domluvit se zaměstnancem na čerpání ŘD nebo neplaceného volna. Pokud bude neplacené volno, pak pozor u ZP na dodržení minimálního vyměřovacího základu, popřípadě udělat doplatek a na ZP zaslat opravný přehled. Taky můžete počítat s tím, že zaměstnanec zřejmě bude po vás požadovat ušlé peníze za ošetřovné, když jste mu tak špatně poradila Opravdu dost nemilá situace.
Dobry den, mockrat dekuju.
Takze mzdu predelam na NV, poslu opravny prehled a doplatek na ZP. Tim bude zatim formalne hotovo, chapu to dobre?
Jeste vas poprosim- ty usle penize, jakym zpusobem je zamestnanci uhradit, jak zauctovat? Za mnou to nejspis pujde jako skoda? Moc dekuju!
nejsem mzdová, ale jaké ušlé peníze? měl očr? byl doma? tak o co jde? prostě byl na neplaceném očr, nebo ne?
Dobrý den, já osobně si myslím, že je to problém zaměstnance a z Vaši strany žádná škoda nevznikla. On žádal o dávku ošetřovného a měl si na OSSZ zjistit a prostudovat, zda má nárok. Vaše rada přece není instrukce příslušného úřadu. Vy jste pouze vyplnila záznamy zaměstnavatele a to jste provedla správně. Dítě vyplňoval zaměstnance a není podle mě ve vašich kompetencích zabývat se osobními údaji dítěte vašeho zaměstnance, které nepotřebujete k vystavení mzdy.
Moc vam vsem dekuju za nazory.
Ty "usle penize" - on by pravdepodobne do prace chodil, kdyby vedel, ze nic nedostane, zaridil by si hlidani jinak, takze citim pochybeni z me strany. Ale to si s nim a vedoucim promluvim, jak to uvidi oni.
Ted me nejvic pali ta rijnova mzda, jestli to tedy prepocitavat a resit pojistne, odvody, prehledy, abychom to meli spravne na uradech.
těžká ano, ale ne neřešitelná. řekněte, kdo to dnes nemá těžké??
převážnou část z těch deseti hodin se má zdravé desetileté dítě věnovat škole. pokud je to dítě nějak postižené, že nemůže být ani v deseti letech samo doma, tak na něj očr z důvodu zavření škol platí bez ohledu na věk.
pokud nastane doma nějaký problém, určitě má telefon, sousedy, atd. prostě chce to hledat způsoby jak to přečkat a ne důvody proč to nejde.
děti jsou dnes opravdu zhýčkané a nesamostatné (to mluvím i o mých dětech:-) )
mě třeba hlídala o tři roky starší sestra už od svých deseti let, když o víkendu byli oba rodiče v práci. a to nebyly mikrovlnky (takže mi i ohřívala na sporáku jídlo), mobily, ...jinak to prostě nešlo, a taky jsme přežily bez úhony.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 12. 2020 21:17
Dobry den, prosim o radu- zamestnanci ted prislo zamitnuti osetrovneho, bohuzel jsem mu spatne poradila, diteti totiz bylo 10 let (myslela jsem, ze je narok do 10 let vcetne). Žádali jsme jen rijen, vyslo to 16 dni. No a ted nevim- co s rijnem, mzdy jsou davno hotove a zamestnanec tedy za pulku mesice nema nic. A taky co prehledy, odvody SZ a ZP? Vubec ted nevim, co s tim. Moc diky predem.