https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup.faces
mfcr.cz - to jsou stránky fin.správy a tam máte tiskopisy, silniční daň zkuste si vyplnit a uvidíte co Vám to ukáže - ale nevím zda už tam je i ta covidová sleva
podle zákona se platí silniční daň pokud je vozidlo používáno k podnikání. a to bylo dle sdělení tazatele i před přidělením RZ. bylo schopné užívání, takže porušení dopravních předpisů na to vliv nemá. posuzuje se skutečný stav.
nebo snad chcete říct, že když cestou z autosalonu do firmy natankujete PHM, že ho do nákladů nedáte?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 12. 2020 15:06
Dobrý den,
už jsem se zde jednou ptal a moc prosím ještě o ujasnění.
Ptal jsem se na zařazení automobilu, který byl zakoupen v listopadu (odvezen z autosalonu s dočasnou značkou, hned jsme s ním jezdili) a do registru zapsán až v prosinci. Odpověděli jste mi, že zařadit v listopadu, od kdy bylo auto používáno, silniční daň taky od listopadu. Ale když jsem začal zadávat do EPA údaje dle VTP, tak je datum první registrace prosinec 2020, tudíž bych měl platit daň jen za jeden měsíc, je to tak? A ještě v souvislosti s tím, dle VTP je to nákladní automobil (DACIA), uvedu kód 5, objem je 1332, sazba tedy 2 400 Kč a vychází daň 104 Kč.
Je to v pořádku prosím?
Moc děkuji.