Ještě do zítřka 8.1.2021 je otevřena Poradna "Paušální daň 2021" na podnikatel.cz
https://www.podnikatel.cz/poradna/pausalni-dan-2021/
takže tady máte odpověď aleny schillerové, která by měla být kompetentní:
Finanční úřad oznámení o vstupu do paušálního režimu nijak neschvaluje. Pokud splňujete podmínky pro vstup, stačí to oznámit do 11. ledna Finanční správě. Po obdržení oznámení o vstupu do paušálního režimu vám finanční úřad potvrdí přijetí automaticky v případě, že je oznámení zasláno datovou zprávou, jinak jen na žádost poplatníka o potvrzení. Pokud Finanční správa zjistí, že poplatník nesplňuje podmínky pro vstup do paušálního režimu (je např. plátcem DPH), vyrozumí ho o tom. Splnění ne všech podmínek však může správce daně v danou chvíli zjistit (např. v lednu nebude mít údaje o výši příjmů poplatníka za předchozí zdaňovací období). Posouzení splnění podmínek pro vstup je tedy vždy primárně na samotném poplatníkovi.
a věříte, že to jednu dobu byl dost častej "dobrej" fígl? posílalo to dost tupounů v domnění, že si tak potvrdí včasnost podání, ovšem už jaksi nevěděli, že obálky se na poště váží když jsou doporučeně a nebylo nic lehčího, než zvážit prázdnou obálku a bylo prokázáno, že opravdu byla prázdná :-) tak chytří ti tupouni byli, představte si to :-)
Děkuji za odpověď, podal jsem oznámení datovou schránkou. Popravdě využívat poštu je pro mě vždy utrpení, které mu se snažím vyhýbat obloukem. Když však není jiné cesty, než navštívit poštu, požiji meduňkový čaj a přibalím si s sebou prášky na bolest hlavy, nikdy nevíte čím Vás překvapí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 1. 2021 11:30
Dobrý den,
23. prosince jsem poštou posílal přihlášku k paušální dani do Litomyšle na FÚ. Jak zjistím, jestli jsem k paušální dani přihlášený, nebo ještě nejsem? Jsem nervózní už jen kvůli tomu, že jsem měl loni na poslední chvíli drobný problém s přiznáním k dani z příjmů. Tehdy se ale z finančáku sami ozvali. Jak to je v případě paušální daně? Díky za odpovědi.