Zaměstnanec vydal z pokladny peníze bez dokladu? Pak jde "manko" za ním. Pokud tedy nepožádá dodavatele o doklad o zaplacení dluhu. I to je možnost.
Podle mě je doklad o zaplacení (lístek od kurýra) zbytečný. Když mi nějaké potvrzení o zaplacení chybí, stačí říct řidiči a ten mi jich dá kolik chci, ať si to vyplním sám... Dokonce mi dávají další do zásoby...
Ale dá se někde vyčíst, jestli je opravdu nutný? Je to zbytečná práce navíc.
Mimochodem, balík na dobírku by řidič bez přijetí platby nepředal, nebo by se ozval dodavatel že nebylo zaplaceno - tudíž manko vzniknout nemůže...
Dobrý den, pracuji mj. jako pokladní a pokud vydám peníze z pokladny, měla by k tomu být nějaký doklad. Faktura se ke mně dostane se zpožděním, je, v lepším případě někde v balíku, který se ke mně nedostane, nebo je někde u někoho na mailu .... Stalo se nám, že zboží bylo doručeno, na faktuře byla uvedena platba na dobírku, ale zaplaceno nebylo.
Moje odpověď na Vaši otázku je: taky trvám na tom, aby byl doklad o zaplacení dobírky. Dopravci s tím nemají problém. A kolegové už to pochopili. Ale je pravda, že si kolegy a některé dopravce k tomu musíte vychovat. Přeji hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 1. 2021 12:27
Dobrý den,
Je nutný doklad o zaplacení dobírky (od přepravce), když máme na přijaté faktuře uvedenu platbu na dobírku?
Kamarád řidič z DPD tvrdí, že jsme jediná firma z města co chce potvrzení o zaplacení dobírky - vozí potvrzení pouze kvůli nám. Zkoušel jsem hledat informace, ale nenašel.
Děkuji za pomoc.