Dobrý den, děkuji za Váš názor i když mu příliš nerozumím. Do konce roku měla společnost zaměstnance a protože od ledna už u společnosti nepracuje, chci situaci vyřešit, tak nevím, co vše je špatně. Ale už vím, že by měl být ověřený podpis na prac. smlouvě a část dotazu (kdo to ověří) je tedy zodpovězena. Přišlo mi divné, že bych si sám se sebou podepsal smlouvu jen tak u stolu. Děkuji za případnou každou další reakci či názor. P.
Taky jsem sám jednatel a majitel firmy - vše si podepisuji sám a vyplacím si mzdu.
Samozřejmě mám podepsanou smlouvu - a dle rady sociálky mám napsanou funkci rozpočtář.
a dělám vše co je potřeba
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 1. 2021 16:41
Dobrý den, prosím o informaci. Jediný jednatel společnosti - firma založena 2018, doposud ve ztrátě (nakupuji velké, drahé stroje). Nepobírám odměnu jednatele a nejsem zaměstnancem. Účetní mi řekla, že bych se měl zaměstnat. Je to tak, že když pracuji na dílně (nemám žádné zaměstnance), tak vlastně pracuji na černo, když nejsem zaměstnanec? Moje funkce jednatele mně prý opravňuje jen k tomu, že můžu jednat, uzavírat obchody atd. Mám tedy já jednatel zaměstnat sám sebe? Kdo to ověří? To budu mít podpisy u zaměstnavatele i u zaměstnance? Pak budu dělat klasickou mzdu s odvody jako každý jiný zaměstnanec, tedy to půjde do důchodu? A když se zaměstnám jako pomocný dělník a budu vykonávat odbornou práci, je to taky problém?
Děkuji za Váš čas. PeK