A zaměstnanec by býval v to úterý pracoval, nebýt svátku? A má tedy měsíční mzdu? Pak je přece svátek součástí té měsíční mzdy, neplatí se zvlášť. Např. má měsíční mzdu 30000 Kč a v měsíci je 20 pracovních dnů , které všechny odpracuje - dostane 30000 Kč. Když je 20 pracovních dnů plus 1 svátek v pracovní den a zaměstnanec odpracuje všech 20 dnů a ve svátek je doma, zase dostane 30000 Kč.
U některých firem je to tak, že mají ten svátek placený náhradou, tj hodiny x hodinový průměr. Ale v tom případě se o ten svátek zkrátí ta měsíční mzda a za svátek dostane náhradu. Není to tak, že by dostal měsíční mzdu plus náhradu za svátek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 1. 2021 21:08
Dobrý večer.
Prosím o radu. Všimla jsem si, že mi program špatně vypočítal mzdu a neproplatili jsem zaměstnanci svátek. Se zaměstnancem jsme se dohodli, že mu to proplatíme další měsíc, aby nebyl poškozen. Dá se to nějak upravit další měsíc, aby jsem nemusela předělávat komplet všechny papíry? Dát třeba nějak ten den svátku do nového měsíce?
děkuji, Júlie