Vyúčtování zálohové daně za rok ukončení registrace
...
(neregistrovaný)
10. 1. 2021 1:34
Dobrý den,
poslední zaměstnanci se zál. a srážk. daní skončili v 11/2019. Firma předpokládala, že v roce 2020 někoho přijme, ale nakonec za celý rok 2020 žádné zaměstnance neměli a majitelé chtějí už zůstat bez nich.
Ve 12/2020 jsme podali společnou žádost o zruš. registrace k dani zálohové a srážkové a silniční.
Dne 14.12. přišla DZ a dne 15.12.2020 jsme ji z DS vyzvedli.
Poslali nám Rozhodnutí o zruš. registrace zálohové a silniční daně s účinností ke dni oznámení rozhodnutí.
Ale o srážkové nenapsali ani čárku.
Prosím, o radu.
1) Na fin. úřad do Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti (bude nulová)
- mám napsat, že Vyúčtování je za zdaňovací období :
01.01.20-14.12. nebo 15.12. nebo 31.12.20 ?
- okno 01c Kód vyúčtování mám nechat prázdné nebo kód "M" ?
- podat jej musím do řádného termínu nebo do xx měsíců od zruš. reg. ?
2) Vyúčtování srážkové daně mám udělat obdobně, i když Rozhodnutí o zruš. registrace nemám ? Také bude nulové.
3) Nulovou silniční daň mne EPO neumožnilo podat, že nulové silniční se nepodává.
Vyjádřím se jen k tomu období - do 15.12. Myslím, že jsem jednou dělala a uvedla období do (třeba) 30.9. a nepustilo mě k odeslání. Hlásilo chybu nepropustnou. Přepsala jsem tedy klasicky do 31.12. Nikdy nikdo z FÚ nereagoval, že by bylo nesprávně.
10. 1. 2021 1:34
Dobrý den,
poslední zaměstnanci se zál. a srážk. daní skončili v 11/2019. Firma předpokládala, že v roce 2020 někoho přijme, ale nakonec za celý rok 2020 žádné zaměstnance neměli a majitelé chtějí už zůstat bez nich.
Ve 12/2020 jsme podali společnou žádost o zruš. registrace k dani zálohové a srážkové a silniční.
Dne 14.12. přišla DZ a dne 15.12.2020 jsme ji z DS vyzvedli.
Poslali nám Rozhodnutí o zruš. registrace zálohové a silniční daně s účinností ke dni oznámení rozhodnutí.
Ale o srážkové nenapsali ani čárku.
Prosím, o radu.
1) Na fin. úřad do Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti (bude nulová)
- mám napsat, že Vyúčtování je za zdaňovací období :
01.01.20-14.12. nebo 15.12. nebo 31.12.20 ?
- okno 01c Kód vyúčtování mám nechat prázdné nebo kód "M" ?
- podat jej musím do řádného termínu nebo do xx měsíců od zruš. reg. ?
2) Vyúčtování srážkové daně mám udělat obdobně, i když Rozhodnutí o zruš. registrace nemám ? Také bude nulové.
3) Nulovou silniční daň mne EPO neumožnilo podat, že nulové silniční se nepodává.
Děkuji za odpovědi.