Podnikání v Německu

• 10. 1. 2021 11:15

Dobrý den,

Předem se omlouvám, za zřejme rozsáhlejší příspevěk ale už jsem z toho zoufalá.
    Jsem OSVČ se sídlem v ČR, momentálně neplátce DPH a neidentifikovaná osoba, se subdodavateli z ČR.
    V Německu se jedná o montáž kovových regálů, které jsou ukotvené na území Německa.

Dodavatel služby je Německá společnost, která je registrovaná k DPH v Německu, se sídlem také tam.

Obrat v České republice nepřekročil 1. milion korun po sobě 12. jdoucích měsících.
    V Německu předpoklad roční fakturace je cca 150. tis €.

A moje účetní zřejmě nerozumí Německému účetnictví protože mi nedokáže říct jak mám postupovat dál.
    U nás v ČR se mohu stát jen dobrovolným plátcem DPH, protože činnost je vlastně na území Německa.. Daň mám prý řešit tady.
    Tak jsem z toho úplně zmatená...

Chci se zeptat jak mám tedy pokračovat ohledně daně z příjmu a DPH, abych měla vše v pořádku.

Moc děkuji za jakoukoliv radu.
    Přeji krásný den.
    S pozdravem Kristýna.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2021 11:43

xy (neregistrovaný)

pokud vaše německá účetní zřejmě nerozumí Německému účetnictví protože nedokáže říct jak postupovat dál, tak si najměte jinou německou účetní, která se v německých předpisech vyzná :-)

• 10. 1. 2021 11:46

xy (neregistrovaný)

ještě dotaz - Dodavatel služby je Německá společnost,

jaké služby? z dotazu jsem pochopila, že vašimi dodavateli jsou české firmy, a vy, jako český subjekt, dodáváte a montujete ty regály v německu. takže jaké služby dodává německý dodavatel a komu?

• 10. 1. 2021 13:46

. (neregistrovaný)

Pochopila jsem to tak, že česká účetní nedokáže tazateli řešit německé DPH. A tazatel si nedokázal najít odborníka na německé DPH.

• 10. 1. 2021 14:03

xy (neregistrovaný)

stěžuje si, že účetní neumí německé účetnictví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).