to jako myslíte, že nelze ve lhůtě pro podání vzít podání zpět? z čeho tak usuzujete?
Zdravím, tím že to bylo definováno jako "oznámení", ne odvolání, žádost, něco čím by se zahajovalo řízení. Správci daně je určeno vzít na vědomí, konat podle toho a reagovat jen tehdy, pokud zjistí rozpor se skutečností.
Změna rozhodnutí / zpětvzetí oznámení nebylo nijak upraveno - nebo jsem se překoukl?
Jen první dojem "ha, jednosměrka" - pokud to půjde, protestovat nebudu.
Vážím si Vašeho názoru, jednou bych chtěl taky vědět všechno po prvním přečtení, ne po dvaceti jako dnes, a to ještě je formě pravděpodobnostního výběru ze 4 variant ..;-)
§ 73, odst. 4 daňového řádu - podání, kterým je zahájeno řízení, může podávající změnit nebo vzít zpět, dokud není rozhodnuto. Zpětvzetí je nepřípustné, ke kterému je osoba povinna ze zákona nebo na výzvu.
Poplatník oznámil, že vstoupil. Jak by tedy mělo vypadat zpětvzetí oznámení, byť toto není
výslovně zakázáno? Že nevstoupil a tedy oznámení bylo mylné?
Pak by to mohl učinit kdykoli a lhůta by byla zbytečná, protože prvně oznámil něco, co se nestalo. V tom případě navrhuji výklad, že odvolat oznámení o vstupu (ke kterému ve skutečnosti nedošlo) lze kdykoli, bez ohledu na lhůtu. Ta je určena pro oznámení opravdového vstupu.
jak by mělo vypadat? normálně. beru zpět své podání ze dne toho a onoho... samozřejmě lze vzít zpět jen ve lhůtě pro podání.
prvně oznámil něco, co se nestalo - pokud nevzal do konce lhůty zpět, stalo se. kdo do lhůty dané zákonem oznámil, tak po lhůtě je subjektem paušální daně. nevím, co je na tom nejasného.
Selským rozumem vzato je to jedno, podstatné je, aby 10.1. správce věděl, na čem je a mohl podle toho konat.
Ale "právní jistota" mi chybí. Necítím se úplně na právní diskuzi o typech lhůt, ale tato je nikoli o dobrovolné volbě, ale o oznámení toho, že dobrovolná volba proběhla a jaký byl její výsledek. Ostatně do paušálního režimu se vstupuje od 1.1., nikoli až dnem oznámení.
Při zahájení činnosti po 10.1. ani 10-denní lhůta neplatí, dobrovolná volba musí proběhnout a být sdělena do dne zahájení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 1. 2021 16:12
Dobrý den, pokud jsem podala přihlášku k paušální dani a chtěla bych to zrušit , dá se to ještě dnes? Děkuji