Praxe živnost na vedení účetnictví

• (neregistrovaný)

12. 1. 2021 9:19

Dobrý den, v současnosti studuji prezenčně VŠ (bakalářské studium) a uvažuji o založení vlastní účetní firmy (sro) po dokončení inženýrského studia. Současně pracuji v účetní firmě, kde dělám práci účetní (ve smlouvě jako junior účetní) - vedu kompletní účetnictví malým firmám včetně mezd a několik DE.
    Mám dotaz na to, jak se počítají roky praxe, jako absolvent VŠ budu potřebovat 3 roky. V době absolvování budu mít jakoby 3,5 roky praxe, ale ne na plný úvazek. Jak se v tomto případě roky praxe počítají? Předem děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2021 12:31

Karry (neregistrovaný)

Dobrý den, pro ŽL na je zapotřebí praxe 3 roky a nezávisí na tom, jakou formou to bylo. Stačí, když vám firma potvrdí, že jste tam praxi u nich měla.

• 14. 1. 2021 13:17

Brabec František (neregistrovaný)

Zdravím, za mého mlada mi praxi během VŠ denního studia živnostenský úřad uznat odmítl s tím, že jsem určitě nemohl pracoval "na plný úvazek", potvrzení o DPP totéž a osvědčení daňového poradce je "vůbec nezajímalo". Kéž se přístup změnil ...

• 14. 1. 2021 13:22

. (neregistrovaný)

Zákon č. 455/1991 Sb.
      § 7 odst. 4) .. Dobou praxe se rozumí doba výkonu odborných činností konaných v pracovním poměru po stanovenou týdenní pracovní dobu nebo souměřitelná doba výkonu těchto činností konaných v pracovním poměru po kratší pracovní dobu nebo v jiném pracovněprávním vztahu nebo s tím souměřitelná doba výkonu odborných činností osobou samostatně výdělečně činnou, ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).