a maminku šoupnete kam? darovala vám bydlení s tím, že tam dožije. pochopím, že bydlení třeba nevyhovovalo, tak jste vyměnili za jiné. ale kam ji šoupnete?
a co vám brání vrátit dar a zařídit se podle svého ? maminka vám darovala bydlení s tím, že tam dožije. vy jste s tím souhlasili. teď ji nechcete. chcete ji šoupnout někam jinam. nehledě na právní záležitosti, tak je morálně přijatelné jí bydlení vrátit, ať dožije kde chtěla, a vy se postarejte o své.
Já tomu rozumím tak, že ne že jim darovala bydlení, tedy svůj dům, ale že ona dala peníze svému synovi s tím, že on koupí dům (zřejmě je psaný na něj, ať už s břemenem dožití nebo ne) a ona že tam bude bydlet také. Nevíme, jestli celých 6 let tam pak bydlela zdarma a všechny náklady táhl tazatel a jeho rodina, to by se také mohlo zohlednit.
Nemovitosti dost stouply, prodáte ten dům dráž než jste jej pořídil?
Co se čílíte? Říkám snad, že nemá matce peníze vrátit? Proč hned používáte tak silná odsuzující slova jako svinstvo, strčit do senioráku, sviňárna...? Vždyť vůbec nevíte, jaké bydlení chce matce pořídit, aby měly obě strany klid a slušně všichni bydleli, každý zvlášť. Vždyť ani nevíte, kolik je matce let a jestli vůbec je stará "seniorka". Vždyť ještě nemusí být ani v důchodu. Nevíte, jestli za to, že mu dala peníze, nežila v tom domě, aniž by se podílela na výdajích. Nevíte nic, ale hned odsoudíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 1. 2021 15:43
Dobrý den mám dotaz ohledně daru před 6 lety jsem dostal dar na nákup domu od své matky stím že s námi bude bydlet po 6 letech se chceme odstěhovat a dům prodat dar byl tehdy 3 mil chtěl jsem ze své vůle část daru vrátit 2 mil ale je po mě požadovaná plna výše na nic nebylo sepsání nic oficiálního chci se zeptat jestli na to platí právní nárok ?dekuji moc za odpověď celých 6 let jsme tu vše dotovaly a všechny opravy a úpravy šly za námi dekuji moc za odpověď