Dobrý den, pokud jste pořídili ve 12/2020 nové vozidlo, můžete mít za rok 2020 celý roční odpis, protože se to řídí tím, co je evidováno k poslednímu dni zdaňovacího období. Navíc u nového vozidla můžete jako první majitel využít možnosti zvýšení o 10 % v prvním roce odepisování. Pokud využijete současnou možnost mimořádných odpisů, odepíšete v roce 2020 a 2021 celé auto ve skup.2.
Ano, daňových. jak jsem psala níže, úplně mi vypadla podmínka odpisu od měsíce následujícího po koupi. Promiňte. Takže za rok 2020 bohužel neodepíšete nic. Pan Brabec mě na to upozornil.
Zdravím, další prasárnička u mimořádných odpisů, na tu jsem po těch 11 letech úplně zapomněl. Odpisuje se počínaje měsícem následujícím po dni, v němž byly splněny podmínky pro odpisování. Takže podle mého názoru za 2020 nic. Když se rozhodli mimořádné odpisy oživit, měli je asi trochu vylepšit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 1. 2021 12:09
Dobrý den. Mohu prosím požádat o potvrzení - mimořádné odpisy r. 2020 a následně.
Pořídili jsme 12/2020 dodávku novou. Uvažuji správně, že v roce 2020 nebudu mít ani ÚO a DO. V roce 2021 mohu uplatnit 60% mimoř. odpisů daňových, v roce 2022 uplatním DO 40%? ÚO - budou na 5 let? Mockrát děkuji