Krátící koeficient přenesená daň.povinnost

• (neregistrovaný)

15. 1. 2021 19:03

Dobrý den,

mám dotaz. Pronajímáme budovu, menší část neplátci, většinu plátci. Prováděly se tam v 2020 opravy. Přenesená daňová povinnost. Máte krátící koenficient 0,76. Tzn, že na vstupu krátit, na výstupu ne ? Úplně v tom nemám jasno. To by znamenalo, ze 100 000 Kč základu je daň na výstupu 21 000 Kč, na vstupu 15960,00 Kč, odvádíme tedy víc než nárokujeme ?

2.dotaz - pokud byla opravena část budovy, která se vztahuje k pronájmu s dph, můžu si u přenesené daně nárokovat na vstupu plnou částku ? Můžu si budovu takto rozčlenit(vím, které části se opravovali a k jakému pronájmu a plnění se vztahují, zda k dph nebo bez dph - nebo je to jedna celá budova, a tím pádem na vstupu krátící koeficient.... snad jsem to popsala dobře.
    Děkuji za jakékoli odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2021 21:51

NM (neregistrovaný)

ad1) ano, odvádíte víc než nárokujete. (nebýt PDP tak zaplatíte celou částku dodavateli a odvádí dodavatel...

ad2) možná na to budou jiné názory, ale ze školení mám informaci, že pokud můžu prokázat, že oprava byla plně :-) v souvislosti s pronájmem s DPH, nárokuju si plně. ..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).