Exekuce

• (neregistrovaný)

17. 1. 2021 7:38

Dobrý den, prosím Vás, když jste u některého zaměstnance měli exekuci, ale zatím bez nabytí právní moci, takže jste deponovali, za jak dlouho vám přišlo nabytí právní moci, jak dlouho jste deponovali?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2021 13:09

Kara1 (neregistrovaný)

Někdy 2 měsíce, jindy půl roku, i rok. Z různých důvodů k tomu nabytí hned tak nedojde. Anebo to exekutor opomene poslat, to už se mi také stalo, že jsem se po dlouhé době deponování volala exekutorovi, kde to vázne a jeho pracovnice přiznala, že to fakt ještě neodeslali.

• 17. 1. 2021 15:56

Jjj (neregistrovaný)

Děkuji. A jak by se to prosím řešilo, kdyby zaměstnanec ukončil pracovní poměr a srážky by bylo deponovány?

• 17. 1. 2021 23:52

Kara1 (neregistrovaný)

I to se stalo, skoro rok se peníze deponovaly, než se po několikerém uhánění exekutor uráčil nabytí právní moci poslat. Zaměstnanec už byl dávno pryč. No a pak mu (exekutorovi) firma ty deponované peníze zaslala.

• 18. 1. 2021 10:38

Lenka Fu. (neregistrovaný)

Také se mi to už stalo, dokonce už bylo doplaceno a exekutor nereagoval ani na můj dotaz, jestli se navyšuje o další úroky nebo poplatky. Až po roce, když jsem po několikáté napsala že už u nás zaměstnanec opravdu nepracuje, přišla právní moc a naštěstí pro zaměstnance potvrzené, že se nic nenavyšuje - zaplaceno nebylo jen vinou exekutora.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).