Včera jsem seděla 14 hodin u PC nad žádostí MPO covid gastro. Restaurace 7 zaměstnanců. Nejdřív asi 4 hod., než jsem prošla eidentitu tak, abych použila DS, pak samotná žádost. U zaměstnanců jsem neřešila nemoc nebo OČR, když se zadá zaměstnanec,RČ+číslo pojištěnce(je to stejné, ale musíte to zadat), tak se to kontroluje přes sociálku-to trvalo u 1 zaměstnance i 1 hodinu a ono se to do žádosti načte. Neustále se mi to zasekávalo, vracelo, každý jeden člověk se musí uložit, a pak vás to teprve pustí na dalšího tlačítkem +, to tedy taky trvalo několik desítek minut. Takový složitý paskvil programu jsem ještě nezažila. Téměř vše, co se tam musí uvádět je na ARES. Jo a najděte si číslo provozovny, to také chtějí. Myslím, že běžný hospodský nemá šanci to dát, i pro účetní to je dost velký oříšek. Hlavně, že mají stále plno řečí, jak pomáhají!!!
Žádost jsem dokončila a odesílala ve 22.30.
Moje zkušenost. Možná, že se to někomu dařilo lépe, ale já jsem z toho frustrovaná. Nedovedu si představit, že bych zadávala desítky zaměstnanců nebo dělala několik firem.
Dobrý den,
úplně stejná zkušenost, 8 zaměstnanců jsem ukládala téměř celý den, neustále to padalo a načítalo se, ve výsledku večer se mně to nechtělo uložit, hlásilo to, že data byla dříve uložena jiným uživatelem. Radši jsem neodeslala, nevím zda to mám vše správně, protože nešlo podání zkontrolovat. A ještě bych měla jeden dotaz, neustále mně to píše jako chybu, že musí být vyplněno: spolupodílející se osoby, ale manžel je fyzická osoba ne právnická, tak nevím...........
já jsem dělala s.r.o., ale hned na počátku vyplňujete PRÁVNÍ FORMA.
dala jsem společ. s r.o., a pak jsem vyplňovala 2. identifikace vlast.struktury-
1.)osob jednajících jménem..........., to jsem napsala společníky(jsou 2)- jméno, datum narození, bydliště
2.)osob s podílem v této práv.osobě- opět jména, datum narození, bydliště a % podílu
3.) jsem proškrtla
děkuji, že mi někdo potvrdil, jak to bylo složité, když se podívám na výtisk té žádosti, tak to jsou vlastně 3-4 listy(podle počtu zaměstnanců) a taková složitost
když jsem se nakonec dobabrala, že jsem měla vše vyplněné, tak jsem dala zkontrolovat- napsalo mi to chybovou hlášku, že musím vylnit důvod- tj. usnensení vlády o uzavření provozoven, omezená provoz. doba a omezená obsazenost........... Proboha proč?????? vždyť to bylo dané všemi těmi usneseními naší ÚŽASNÉ vlády!!!!!!!!!!!
doplnila jsem- zase doba čekání, kontrola,-zase neskutečně dlouhé minuty čekání, až mi to napsalo, že je podání bezchybné a mohu ho podat. Podání se stahovalo asi 20 minut, kdy jsem trnula, že mi spadne počítač a bude vše v háji.............
přeji všem pevné nervy a úspěšnost
teď je ještě otázka, jak dlouho se bude čekat, nejen na peníze, ale i případné připomínky
a ještě by na ně mohl pobírat očr, ne? případně oni sami ještě příspěvek na péči.
a hlavně si v tom udělejte pořádek. dělají u něho na svůj ŽL, nebo spolu všichni žijí ve společné domácnosti (mají stejnou kasu, pro sociální dávky se hlásí jako jedna domácnost...) a jsou osoby spolupracující?
nevím zda to patří sem, ale přidám pro info svoji zkušenost - u žádosti kterou podává osvč-fyzická osoba je nutno vyplnit v "identifikace vlastnické struktury" bod 1, "osoba jednající jeho jménem" jméno, příjmení a datum narození oné fyzické osoby (i když v komentáři je psáno, že osvč to vyplnovat nemusí) a dole v "Určete způsob jednání za společnost" uvest "samostatně".. pak to projde, jinak program hází chybové hlášení
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 1. 2021 14:09
Dobrý den, prosím, zahrnují se do programu "Covid gastro uzavřené provozovny" i zaměstnanci, kteří jsou na nemocenské a rodičovské?
Děkuji.