No právě neumí, mám to tak každý rok, je to jako by ti zaměstnanci natoupili za jiné vyšší peníze, ovšem po první výplatě si program nejspíš průměr vytvoří, musím opravit ve mzdové agendě měsíční mzdu a průměr na hodinu právě, takže se s tím trochu potýkám, když jsem si to počítala podle vzorce, stále mi to nevychází, hlavně u nižších pracovních hodin i když samozřejmě počítám podle hodin, když jsem si našla vzorec na netu tak třeba: 5 hod. úvazek/ 9665 Kč měs. mzda , podle vzorce jsem zkoušela 9665/ týdenní úvazek (25 hod)/ 4,348 = 89,91 Kč/hod. to přece nelze když je 90,50 Kč/hod. letos, co myslíte?
Nevím, co přesně počítáte. Budete měnit mzdové výměry nebo jen potřebujete upravit průměr podle § 357?
Pokud je v tomto případě minimální mzda i mzdou zaručenou upravíte průměr na 90,50 Kč/hod.
Do minimální měsíční se tento zaměstnanec vejde. 9665 / 25 * 40 = 15464
Děkuji, nové mzdové výměry, tedy měsíční mzdu (ty jsou určeny podnikatelem a já bych podle toho měla dát průměr na hodinu, protože někde může být i víc než minimální, když je měsíční mzda vyšší než minimální a to právě jde jak vypočítat na různé hodiny v měsíci, tudíž úvazek snížený) i průměr, ten dám k 1.1. ten minimální u všech a uvidíme.
Podívejte se na průměry spočítané z IV.Q a pouze tam, kde vyšel průměr nižší než zaručená mzda pro danou skupinu prací, tak ten upravte. Na ostatní nesahejte.
Příklad:
2. skupina prací: 99,90 Kč / hod., měsíční 16 800,- Kč při 40 hodinách.
Váš zaměstnanec kratší pracovní doba 25 hodin / týden.
16800 / 40 * 25 = 10500 je pro něj nejnižší zaručená mzda.
Pokud ve IV.Q vyšel průměr nad 99,90 tak ho nesmíte upravovat, pokud nižší upravíte na 99,90 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 1. 2021 13:22
Dobrý den, tak trochu se trápím s výpočtem na průměr na hodinu u měsíční mzdy, kdy jsou mzdy povýšeny, ale nejsou 8 hodinové, jsou různé, 7, 7,5, 6, 4, 5 hodinové, téměř každý zaměstnanec má jinou pracovní dobu, nyní musím povýšit průměry na hodinu díky zvýšené minimální mzdě, protože jsou zaměstnanci vypláceni měsíční mzdou, můžete mi pomoci? Existuje nějaký vzorec kde bezpečně mohu pořídit ve mzdovém programu průměr na hodinu? Děkuji.