Povinný podíl, karanténa

• (neregistrovaný)

25. 1. 2021 13:26

21.1. dávala p. AŠ příspěvek, kde uvedla informace z ÚP: Pro všechny spolubojující.... S ÚP jsem řešila karanténu a ošetřovné z důvodu uzavření... Karanténa navyšuje odpracované hodiny jen po dobu, za které zaměstnanci přísluší náhrada mzdy (14KD). Neodpracované hodiny v době karantény, za kterou je poskytováno nemocenské tyto hodiny nenavyšují - karanténa se nepovažuje za pracovní neschopnost.

Taky jsem na ÚP podávala dotaz a teď mi odpověděli toto: Hodiny za karanténu se do odpracovaných hodin nezapočítávají.
    Je smutné, že ani odpovědní pracovníci neumí poradit, když každý řekne něco jiného.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 1. 2021 13:38

Hana (neregistrovaný)

Ano, mám stejnou zkušenost s jakýmkoli úřadem. Nakonec na jednom školení nám z OSSZ paní řekla, že oni nemusí vědět při změnách vůbec nic, že to musí mzdové a úřady pak po roce chodí a rozdávají pokuty, když mají roky na to, aby se někdo z nich proškolil. Mzdová musí řešit teď hned a nemůže si dovolit čekat. Smutné, když volám na FÚ, OSSZ, ZP...všude stejné, odvolává se jedna úřednice na druhou a každá řekne jiný názor.

• 25. 1. 2021 14:32

Michaela S. (neregistrovaný)

Úplně bych nespoléhala na to, co řeknou úředníci na ÚP a postupovala bych podle § 15 vyhlášky 518/2004.
      Tam je napsáno jak píše AŠ - započítávají se překážky v práci na straně zaměstnance, za které zaměstnanci náleží náhrada mzdy.

• 26. 1. 2021 8:44

(neregistrovaný)

Já jsem to skutečně udělala tak, že jsem navýšila hodiny pouze za karanténu za prvních 14KD (náležela náhrady mzdy), za dobu karantény, kdy vyplánela dávku OSSZ již nikoliv. Pokud by vůbec žádná karanténa do počtu odpracovaných hodin nepatřila, vlastně mi vyšel vyšší přepočtěný stav (vyšší počet hodin), což je v podstatě v "neprospěch zaměstnavatele"....

• 26. 1. 2021 13:49

Evelin (neregistrovaný)

Dobrý den,
      mohu se přidat s dotazem? Pokud je ošetřovné z důvodu nemoci delší než 9KD nebo 16KD u samoživitelů, nejsou tedy vypláceny dávky. Nemohou se tedy o tuto dobu navýšit odpracované hodiny, že? Děkuji za konzultaci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).