Zkušební dobu v délce 6 měsíců je možné sjednat jen se zaměstnanci, kteří naplní definici vedoucího dle § 11 ZP. Sice píšete, že jste neměl podřízené, ale NS je toho názoru, že zaměstnanec může být za určitých okolností vedoucím, i když žádného podřízeného (momentálně) nemá. Takže k délce ZD není možné se vyjádřit.
Pokud zaměstnavatel zrušil PP ve ZD, ačkoliv ta už dávno skončila, je tento zrušovací úkon platný, pokud soud k vašemu návrhu nevysloví neplatné rozvázání PP. Takže délku ZD zpochybnit můžete, ale o vašem návrhu musí rozhodnout soud, jinak se jedná o platné právní jednání.
Zrušení PP v době nemoci (předpokládám v době prvních 14 kal. dnů) je až podružný problém.
Chcete-li zůstat tam, kde vás zřejmě nechtějí, vyžaduje to pevné nervy, jakož i to, že si pro soud obstaráte relevantní důkazy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
29. 1. 2021 20:01
Dobry den, u firmy jsem mel zkusebni dobu na 6 mesicu ackoliv jsem nebyl v managerske pozici a byl bez podrizenych. Tyden pred jejim koncem jsem bohuzel onemocnel. Firma mi poslala vypoved k poslednimu dni zkusebni doby. Je tato vypoved platna? Mohu zpochybnit delku zkusebni doby? Dekuji