Řešila bych takto: V bance Příjem 900,-Kč zaevidovat jako Příjem ke zdanění, zbývající část jako Příjem "mimo zdanění". Vrácení zbývající části Příjmu jako minus Příjmu "mimo zdanění".
Děkuji. A mam tedy vytvořit nějaký dokument jako , vratku,, pro svou evidenci že bylon190 kč vráceno? Faktura byla správně na 900 takže tam nemam co upravovat ale musím mít nějaký doklad který vysvětluje, proc jsem vracela tech 190? Kdyby třeba proběhla v budoucnu kontrola a chteli by doklady ať to mám k tem 190kc v pořádku. Děkuji za Váš čas a ochotu poradit.
Simča
Ještě bych na Vás měla jeden dotaz. Když mi zákazník z nějakého důvodu vrátí zboží, mám k tomu vytvořít dobropis?1)číslují se dobropisy stejně jako faktury např od 202000001 a vždy na něj uvedu číslo opravovane faktury?
2) když mam 2 eshopy a každy má svou fakturační řadu, musím při vytváření dobropisu mít jen 1číselnou řadu pro oba e-shopy nebo budu mít pro každý eshop svojí číselnou řadu pro dobropisy?
je to správně nebo nemusím dobropisy vytvářet., zatím jsem ještě tuto situaci neměla ale časem jistě nastane. Ať mám vše správně vedené. Vedu DE
Moc děkuji a přeji příjemný sobotní večer, Simča.
Už se mi nekolikrát stalo, že klient fa zaplatil chybně nebo dokonce v dobré víře mi poslal "bakšiš"-zaokr.fa na celé stovky atak -:)....napsala jsem si k částce ve výpise chybně zapl.fa,přeplatek vrácen dne tohoatoho...do příjmu jsem zaúčtovala celou částku a po odeslání jsem ten přeplatek dala mínusem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
29. 1. 2021 23:06
Dobry vecer, vystavila jsem fakturu na 900kc, zakaznice uhradila omylem 1090kc, takze jsem ji rozdil vrátila a ted me zajima, jestli jsem ji neměla vystavit nějaký doklad na to ze jsem ji vrátila 190kc? Faktura ode mě je na 900kc. Takze u mě je to v pořádku a v dph mam též odvedeno dph z tech 900kc. Ne z 1090 a u vydaju ze 190.
Jak mam toto řešit u dane z příjmu? Mam uvést ze přijato 1090,- a do výdajů dat 190,- . Fakturu mam proste jen na 900,-
Děkuji za radu a hezký večer, Simča