Ano započítat. Zaměstnanci se srážkovou daní (DPČ do 3.000 Kč a DPP do 10.000 Kč) se započítávají neb mají příjmy ze závislé činnosti dle §6 a jak poznamenala pí Líba, vedete jim mzdový list. Totéž první případ, 2 mzdové listy, takže započítat 2x. Zdravím
Děkuji za odpovědi.
Vyplnění 05 zůstane asi jednou provždy záhadou :-)
Ale vážně... Volala jsem na příslušný FÚ a tam mi sdělili, že u souběžného PP se počítají "hlavy", takže započítávat jednou. Kolegyně volala na ten samý FÚ a té sdělili, že souběžné pracovní poměry má započítat dvakrát. Je to těžké, když ani na FÚ nevědí, jak 05 správně vyplnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 1. 2021 7:53
Dobrý den,
prosím o radu.
Zaměstnance se souběžným PP (HPP+DPP) započítáváte do 05 ve Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti jednou nebo dvakrát?
Zde v diskuzi jsem se dočetla různé varianty... V mém programu se mi tvoří k tomuto zaměstnanci 2 mzdové listy, ale dočetla jsem se, že některé programy tvoří jen jeden.
A zaměstnanci se srážkovou daní? Opět jsem se dočetla obě varianty. Započítáváte x nezapočítáváte?
Celkově jsem se zde k 05 dočetla spousty protichůdných názorů, nemáte někdo ucelený návod, jak tento oddíl správně vyplnit? :-)
Děkuji.
Ida