Konec nesplněného oddlužení

• (neregistrovaný)

3. 2. 2021 10:51

Dobrý den, prosím o radu
    u zaměstnance bylo schváleno oddlužení na 60 měsíců, poslední splátka byla k 1/2021. Mluvila jsem s insolvenčním správcem a ten mi sdělil, že zaměstnanec mimo naše srážky podmínky oddlužení neplnil a tak teď bude soud jednat o tom, zda jej osvobodí od zbytků exekucí nebo ne.
    Musím nyní čekat na rozhodnutí soudu, ale nevím co do té doby. Mám nadále srážet a deponovat srážky? Případně v jaké výši? Srážela jsem na oddlužení jako na přednostní pohledávku, ale uplynutím oddlužení tento titul zanikl, tak mám spočítat deponované srážky, jako nepřednostní? IS říkal, že má zaměstnanec dluh na výživném, ale není na něj uvalena exekuce, o které bych věděla, tudíž (pokud uvažuji správně) nemám žádný titul, díky kterému bych mu dále srážela částku jako na přednostní pohledávku???

Prosím Vás setkali jste se s tímto případem? Případně, pokud jej soud neosvobodí od zbytku pohledávek, všechny exekuce se spustí znovu a ke všem by mělo dorazit rozhodnutí a já bych srážela klasicky dle pořadí?

Omlouvám se za obsáhlý dotaz, o to více budu vděčná za jakoukoliv radu, vyjádření!

Děkuji všem a přeji klidný den!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).