DPFO - odpočet na menželku

• (neregistrovaný)

3. 2. 2021 12:46

Dobrý den, mám dotaz ohledně DPFO za 2020. Byla jsem celý rok na ÚP, podpora vyplácená pouze do května 2020, celková částka nepřesáhla 68.000 Kč. Od 11/2020 vyplácen přídavek na dítě a příspěvek na bydlení, ani s těmito částkami nebyl přesažen limit 68.000 Kč. Nepobírám žádný důchod ani nemám průkaz ZTP. Může si manžel ve svém dan. přiznání odečíst odpočet na manželku, který k přiznání doložím čestným prohlášením, že jsem nepobírala více než 68.000 Kč? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 2. 2021 12:48

Jasná (neregistrovaný)

Žádné čestné prohlášení se nedokládá. Pokud prostě nemáte příjem vyšší než 68 000,-Kč, tak si vás manžel uplatní a nic nedokládáte.

• 3. 2. 2021 13:11

. (neregistrovaný)

Správce daně může požadovat k doložení cokoliv. Někde nevyžadují nic, někde vyžadují potvrzení z Úřadu práce, potvrzení z ČSSZ, potvrzení takové či makové. Někde chtějí doložit, ale už neřeknou co.
      Nechala bych, ať si správce daně řekne, zda chce a co doložit.

• 3. 2. 2021 13:29

Lenka (neregistrovaný)

Děkuji všem za odpovědi. Myslím, že pokud doložím čestným prohlášením, nic se nestane a alespoň budu v klidu, že jsem dodala vše. Pokud bude FU ještě něco potřebovat, doložím i to. Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).