Už pár let využívám Datovou schránku. Jak pro fyzickou osobu podnikající, tak pro fyzickou osobu nepodnikající. A kvůli archivaci zpráv také "Datovku". Kvůli tomu, že v datových schránkách vydrží zprávy / pokud si nepřiplatíte / 3 měsíce.
Jsem registrovaná u jiné zdr.pojišťovny než VZP, používám jejich aplikaci "Vitakarta", kde lze podávat Přehledy. Ale to spíš z jiných důvodů, než je "jen" podávání Přehledů.
Také doporučuji jednoznačně datovou schránku. Používám je od samého začátku od první verze. Současná verze je ještě přehlednější a správně se zobrazuje i na mobilních telefonech a tabletech. Posílám přes datovku i to, co lze odeslat přímo z EPO stránek, až tedy na výjimky, co se musí odesílat napřímo. Osobně mi datová schránka neskutečně usnadnila ,,účetní život" a nedám na ni dopustit.
moc dekuju za rady, zkusim tedy zalozit datovou schranku. snad to zvladnu, bude to docela zmena, ale lepsi doba na to uz snad nebude :)
Byla jsem si ji nechat založit na místním obecním úřadu. Než jsem došla procházkou domu, už jsem měla v mailu přihlašovací údaje.
Doporučuji, abyste se pak také přihlásil k nahlížení do daňové informační schránky (DIS). Jako "klíč" můžete mít údaje, které budete jako přihlašovací používat pro Datovou schránku. Budete mít přehled, co kdy jste podal a zaplatil na FÚ.
https://adisdis.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/auth/LoginPage.faces
jeste jednou moc dekuju za rady, dane se blizi, tak budeme datovou schranku brzo zakladat :)
jeste mam dotaz. cetl jsem, ze kdyz mam datovou schranku, musim pak uz vzdy odevzdavat danovy priznani i prehledy elektronicky. znamena to, ze pak uz vzdy musim datovou schranku vyuzivat? nebo mohu podat dane napr. pres aplikaci "mojedane" (tez elektronicky, ale bez datove schranky) ?
dekuju :)
Nově zřízený web mojedaně je v podstatě jen takový rozcestník. Pak to stejně přesměruje na ministerstvo financí. Daně elektronicky jdou i bez datové schránky. Datová schránka je jen kvůli identifikaci. Je možno použít i bankovní identitu.
Bankovní identitu lze založit on-line z domova.
Pokud už máte bankovní identitu, je možné přes ní zřídit datovou schránku, on-line z domova. Mě se to alespoň podařilo, ale spíše omylem .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 2. 2021 11:36
Zdravim,
uz mnoho let odevzdavam danove priznani a prehledy na urade (na financnim osobne a na zdravotnim a socialnim klasicky postou).
rad bych presel na podavani online. koukal jsem, ze je vice moznosti. kterou byste doporucili, aby byla snadna? :) koukal jsem na moznosti IDentita u dani a socialky. na vzp je pak aplikace "moje vzp" - je to lepsi takhle nebo je lepsi si zridit datovou schranku?
predem moc diky za tipy :)