Proč myslíte?
Na finanční správě se píše toto: "Subjektem kompenzačního bonusu je osoba samostatně výdělečně činná ve smyslu § 9 odst. 2 a 3 zákona č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o důchodovém pojištění“), přičemž zahrnuty jsou jak osoby, které tuto činnost vykonávají jako činnost hlavní, tak osoby, které ji vykonávají jako vedlejší, jakož i osoby spolupracující. Překážkou není skutečnost, že osoba samostatně výdělečně činná je účastna nemocenského pojištění jako zaměstnanec."
Dobrý den,
myslím že máme stejný problém v otázce:
Překážkou není skutečnost, že osoba samostatně výdělečně činná je účastna nemocenského pojištění jako zaměstnanec a tudíž by nárok byl:))
Doufám že to nebylo myšleno takto:
Nárok na kompenzační bonus mají OSVČ, společníci vybraných s. r. o. s převažující činností podnikání v zavřených oblastech ekonomiky, osoby pracující na základě dohody o provedení práce (DPP) nebo dohody o pracovní činnosti (DPČ) za podmínky, že byly alespoň 3 měsíce účastny nemocenského pojištění a současně nebyly zaměstnány na klasický pracovní poměr.
Hezký zbytek dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 2. 2021 13:01
Dobrý den,
mám dotaz ohledně nároku na kompenzační bonus. Do 4.1.2021 jsem byl OSVČ - hlavní činnost - fitness trenér. Od toho data jsem zaměstnaný na HPP (účast nemocenského pojištění jako zaměstnanec) a činnost jsem změnil na vedlejší.
Mám od 4.1.2021 nárok na kompenzační bonus?
Děkuji