není zaměstnán u az facility? :-) ti tak letos suverénně vystavovali, zrušili super hrubou už vloni. po upozornění a blbých kecech účetní poslali nové potvrzení.
zavolejte tomu kdo to vystavil a zeptejte se na to. pokud to neuděláte, fú si toho s velkou pravděpodobností všimne, zaměstnavatel pak může mít celkem problém, a zaměstnanci se hodně pozdrží vrácení, neb částka bude nižší než požadoval.
Děkuji za reakce. V az facility zaměstnán není :-). Je tam úhrn zúčt. příjmů 425033,- Kč. Základ daně je ta samá částka. Záloha na daň z příjmů je 60570,- Kč. Je to vyplněno na počítači v programu Helios Orange.
Pokud to je vystavované v Helios Orange, tak to je jasné. Mzdovka vystavovala potvrzení v lednu nebo únoru 2021 a to už se znázorní pouze tiskopis pro r. 2021 a zrušením superhrubé mzdy není vypočtené pojistné. Musí se přepnout do prosince 2020 a teprve pak se vystaví správný tiskopis se správným výpočtem. Taky se mi to stalo, ale jelikož vždy vše přepočítávám, tak jsem hned přišla na to, že to je špatně. Spousta mzdovém vytiskne z programu tiskopis a už si nepřepočítá, jestli je vše správně spočítané, protože to možná ani neumí. Každopádně účetní zavolat a ať vystaví znovu.
Já raději za ukončený rok vše tisknu z prosince tohoto roku, vlastně jsem tak zvyklá z dřívějšího programu, kde to ani jinak nešlo. Teď jsem se na tisky potvrzení o zdanitelných příjmech v Heliosu podívala v lednu a asi něco nezvládli autoři programu - v češtině se nabízí pouze vzor č. 29 - nový od 1.1.2021. Ale v angličtině (což potřebuje hodně málo zaměstnanců) je i vzor č. 28, platný v r. 2020.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 2. 2021 17:16
Dobrý den, pán mi přinesl Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti, sražených zálohách na daň a daň. zvýhodnění za rok 2020. Teď na to koukám, že je tam úhrn zúčtovaných příjmů přes čtyřista tisíc, základ daně je stejný jako úhrn zúčtovaných příjmů a pak už je tam jenom skutečně sražená záloha na daň. Na potvrzení vůbec není řádek s úhrnem povinného pojistného. Je vůbec možné, aby se neodvádělo soc. a zdrav. pojištění, když si pán za rok vydělal přes čtyřista tisíc? Nikdy jsem se s tím nesetkala. Je to invalidní důchodce v prvním stupni, ale to by přece na to nemělo mít vliv, nebo se pletu? Děkuji za jakoukoli radu.