Asi bych měl dodat, že to rozhodně nepovažuju za jednoduchou práci, která si nezaslouží ocenění, už jen načíst těch x verzí manuálů a dodatky. Kdybych to neměl o několika zaměstnancích a jedné provozovně a k tomu naštěstí i další klienty, co je Covid výrazně nepostihl ... a nemám svoje zaměstnance. Kdyby ano, určitě bych si nemohl dovolit "dělat charitu".
Ano, možná to tak bude...Pojištění samozřejmě celá léta mám, ale znáte to, v tomto případě bych na to vůbec nespoléhala. Co se dalo, zkontroloval ten žadatel (klient), ale asi jsme na tom všichni stejně, odškrtat všechna prohlášení, že splňuje vyhlášky, paragrafy atd. není normální člověk schopen ani přečíst a pochopit..
Je to složité, to určitě vím. Děkuji Vám za reakci.
OT. Mám pocit, že u pojišťoven to končí vždy stejně - nespadá to pod uzavřené pojištění, nejedná se o účetnictví ale o daně, .. Nebudeme plnit.
Vloni se mi podařilo u jednoho klienta "zachytit" včas Přehled za červen na ČSSZ, údaje vyplněné od jejich mzdové účetní na "starém" formuláři bez snížení.
Z jedné firmy se ale přišly poradit pozdě, jejich účetní firma jim sdělila, že na "Antivirus C" mají nárok pouze přímo Covidem poškozené firmy (zjednodušeně řečeno) a že jejich firma nárok nemá. Kvůli této radě přišly o možnost snížit odváděné pojistné v řádu statisíce.
No vidíte, a to už je trochu vyšší třída.. Zodpovědnost za vyplnění všech těchto programů nevím, kde by mohla být stoprocentní. Všichni to děláme s nejlepším svědomím, ale všechny ty obezličky, jak jsem psala výše, se klidně můžou projevit. No těžká doba... tak všem hodně úspěchů:-)
vyplňovat Covid - nájemné, je velice výživná práce, nejdřív běžíte na poštu pro identitu, nebo můžete i z datovky -národní bod. Což nic moc nefunguje a zase musíte kamsi pro potvrzení, že jste to právě vy. 3 hodiny běhání. Pokud vyplňuje účetní, je potřeba doložit notářsky ověřenou plnou moc :) Doložit katastr, souhlas vlastníka nemovitosti, který není k zastižení. Jedna jobovka za druhou. Dojdete na konec cca 6 hodin marného času, aby vám bylo vše zamítnuto.
Nikdo vám toto nezaplatí. Pokud si někdo založil firmu na vyplňování všech covidů ap. pak si to určitě naúčtuje a klient je nadšený, jak to má suprově udělané. Firma neručí za schválení, vyplacení bonusu.
Pojištění účetních, účetní nejde pojistit, v pojišťovně vám budou mávat tabulkou, jak je to výhodné, nic není problém. Jenže pojištění je jen pro daňové poradce. Pojištovna má z pojistky radost, účetní vůbec, platí něco co vůbec není pojištěného. Jakési podivné pojištění má svaz účetních, ale činnost tohoto spolku nepovažuji za validní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 2. 2021 8:42
Prosím, nevím jestli je troufalé se Vás zeptat, kolik si alespoň přibližně účtujete za zpracování žádostí o dotace - Antivirus, Covid - nájemné, Covid - ubytování, kompenzační bonus ap. Třeba jen - ve stovkách nebo v tisících?
Děkuji za případnou reakci